3 linguri de mustar;
1/2 lingurita sare de mare
1/2 lingurita de piper proaspat macinat
450 g muschi de porc, fara grasime
2 lingurite ulei de masline
1/4 ceasca cidru de mere
2 linguri sirop de artar
1 1/2 lingurite de salvie proaspat maruntita
Mod de preparare
- se incinge in prealabil cuptorul;
- intr-un bol se amesteca o lingura de mustar, sare si piper, cu care se ung bucatile de carne;
- pune intr-o cratita putin ulei si caleste bucatile de carne, aproximativ 3-5 minute, dupa care introdu-le la cuptor timp de 15 minute;
- intr-o cratita se amesteca cidrul de mere si se lasa la fiert 30 de secunde;
- apoi se adauga siropul de artar si cele 2 linguri de mustar ramase, amestecand ocazional pana ce compozitia se ingroasa putin (aproximativ 5 minute);
- se feliaza carnea de porc, se aseaza in farfurii si se toarna sosul deasupra;
- la final se presara salvia maruntita peste ingredientele din farfurie;
- se poate servi cu orz gatit, dovlecei la gratar si un vin rosu.
Informatii nutritionale (1 portie): 227 calorii, 8 g grasimi (2 g saturate si 4 g monosaturate); 78 mg colesterol; 9 g carbohidrati; 29 g proteine; 0 g fibre; 576 mg sodiu; 68% din necesarul zilnic de seleniu si 21% din necesarul de zinc.
Comentarii (2)
o prajitura simpla si gustoasa TINETI-O TOT ASA
bun articol si va rog luati in evidenta si alte probleme de sanatate cum ar fii vezica urinara la fem. va multumesc
Posteaza comentariu