250 g de paste penne
230 g muschi de vita
4 catei de usturoi taiati marunt
1/2 lingurita seminte de chimen
3 cesti cu vinete taiate marunt
2 lingurite ulei de masline
500 ml sos de tomate
1 ceasca de vin rosu
1 lingura de oregano proaspat sau 1 lingurita de oregano uscat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita de piper proaspat macinat
1/2 ceasca de branza feta (optional)
Mod de preparare
- se pune apa la fiert si se introduc pastele, urmand instructiunile de pe pachet;
- intre timp se aseaza intr-o tigaie carnea de vita, usturoiul si chimenul, lasandu-le la foc mic timp de 3 minute;
- se adauga apoi vinetele si uleiul de masline pana se rumenesc (aprox 5 minute);
- se toarna sosul de tomate si vinul rosu si se lasa la foc mic aproximativ 10 minute;
- inainte de iei compozitia de pe foc se presara oregano pentru un plus de savoare, sare si piper;
- se scurg pastele, se aseaza in farfurie si se acopera cu sosul preparat;
- de asemenea, se pot pune si bucatele de branza feta;
- merge perfect cu o salata de masline si arugula, stropita cu putin ulei si zeama de lamaie.
Valori nutritionale (1 portie): 394 calorii; 7 g grasimi (1 g saturate si 3 g monosaturate); 30 mg colesterol; 56 g carbohidrati; 22 g proteine; 11 g fibre; 345 mg sodiu; 735 mg potasiu; 30% din necesarul zilnic de vitamina C; 26% din necesarul de zinc; 25% din necesarul de vitamina A; 21% din necesarul de potasiu si 20% din necesarul de fier.
Comentarii (2)
o prajitura simpla si gustoasa TINETI-O TOT ASA
bun articol si va rog luati in evidenta si alte probleme de sanatate cum ar fii vezica urinara la fem. va multumesc
Posteaza comentariu