Retete pentru persoanele hipertensive

Supa de mazare cu iaurt si marar (6 portii) Ingrediente
12 cesti de apa
900 g de mazare
1/3 ceasca de marar proaspat maruntit
1 lingura de sare
piper macinat, dupa gust
3/4 ceasca de iaurt degresat


Mod de preparare

  • se pune apa la fiert, se adauga mazarea si se lasa la foc mediu timp de 45 de minute, amestecand doar ocazional;
  • apoi se ia cu polonicul jumatate din cantitatea de mazare si se pune intr-un procesor pana devine piure (sau mai poti sa apelezi la mixer);
  • este foarte important sa adaugi apa calda in cazul in care vrei ca piureul sa aiba o consistenta mai lichida;
  • se trece piureul prin strecuratoare pentru a retine cojile ramase de la mazare;
  • se adauga piureul strecurat in oala cu supa si se lasa la fiert inca 30-35 de minute;
  • se adauga mararul proaspat, sarea si piperul inainte de a se lua supa de pe foc;
  • iar la final se pune supa in farfurii, se toarna iaurt deasupra si se aseaza cate o ramurica de marar proaspat.

Informatii nutritionale (1 portie): 79 calorii; 1 g grasimi; 2 mg colesterol; 13 g carbohidrati; 6 g proteine; 4 g fibre; 429 mg sodiu; 364 mg potasiu; 40% din necesarul zilnic de vitamina C; 30% din necesarul de vitamina A; 16% din necesarul de folati; 15% din necesarul de calciu si fier.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 15 Dec 2010, 22:47
    bravo

    o prajitura simpla si gustoasa TINETI-O TOT ASA

    0
    0

  • putintelu.v pe 10 Sep 2009, 11:48
    inima sanatoasa

    bun articol si va rog luati in evidenta si alte probleme de sanatate cum ar fii vezica urinara la fem. va multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod