12 cesti de apa
900 g de mazare
1/3 ceasca de marar proaspat maruntit
1 lingura de sare
piper macinat, dupa gust
3/4 ceasca de iaurt degresat
Mod de preparare
- se pune apa la fiert, se adauga mazarea si se lasa la foc mediu timp de 45 de minute, amestecand doar ocazional;
- apoi se ia cu polonicul jumatate din cantitatea de mazare si se pune intr-un procesor pana devine piure (sau mai poti sa apelezi la mixer);
- este foarte important sa adaugi apa calda in cazul in care vrei ca piureul sa aiba o consistenta mai lichida;
- se trece piureul prin strecuratoare pentru a retine cojile ramase de la mazare;
- se adauga piureul strecurat in oala cu supa si se lasa la fiert inca 30-35 de minute;
- se adauga mararul proaspat, sarea si piperul inainte de a se lua supa de pe foc;
- iar la final se pune supa in farfurii, se toarna iaurt deasupra si se aseaza cate o ramurica de marar proaspat.
Informatii nutritionale (1 portie): 79 calorii; 1 g grasimi; 2 mg colesterol; 13 g carbohidrati; 6 g proteine; 4 g fibre; 429 mg sodiu; 364 mg potasiu; 40% din necesarul zilnic de vitamina C; 30% din necesarul de vitamina A; 16% din necesarul de folati; 15% din necesarul de calciu si fier.
Comentarii (2)
o prajitura simpla si gustoasa TINETI-O TOT ASA
bun articol si va rog luati in evidenta si alte probleme de sanatate cum ar fii vezica urinara la fem. va multumesc
Posteaza comentariu