8 oua mari, pastrate la temperatura camerei
1 ceasca cu zahar
1/2 ceasca cu zahar brun
1 1/2 ceasca cu nuci macinate si prajite
2 lingurite cu esenta de vanilie
2 linguri cu faina
1/3 ceasca cu cacao pudra
1/2 lingurita cu sare
1/4 lingurita cu scortisoara pudra
3/4 ceasca gem de portocale sau caise, zmeura
1 lingurita cu zahar pudra
Mod de preparare
- se incalzeste in prealabil cuptorul si se tapeteaza tava cu ulei si putina faina;
- se sparg 2 oua intr-un bol la care se adauga inca 2 galbenusuri;
- cele 2 albusuri ramase se pun intr-un alt bol si se mai adauga 4 dupa ce sunt sparte inca 4 oua;
- galbenusurile celor 4 oua sparte la final trebuie sa le pastrezi pentru mai tarziu;
- prin urmare trebuie sa fie 2 oua intregi plus 2 galbenusuri in primul bol si 6 albusuri in cel de-al doilea bol;
- albusurile se bat cu mixerul pana devin pufoase, adaugandu-se 1/3 ceasca cu zahar;
- dupa ce ai spalat ustensilele mixerului se bat galbenusurile si ouale din primul bol cu 2/3 din zaharul ramas, la o viteza medie (aproximativ 3 minute);
- apoi se adauga nucile si esenta de vanilie, continuand sa amesteci cu mixerul;
- urmatorul pas este sa adaugi faina, pudra de cacao si scortisoara, sarea si sa le omogenizezi cu ajutorul mixerului;
- se umple o ceasca cu albus batut si se toarna in compozitia cu galbenusuri, amestecand cu o spatula pana la omogenizarea compozitiei;
- apoi se adauga si restul albusurilor batute;
- se pune blatul in tava pregatita la inceput si se introduce la cuptor aproximativ 40-45 de minute;
- dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit 2 ore;
- se scoate blatul din tava, cu multa grija si se pune pe o tava pentru servit;
- se taie pe orizontala cu ajutorul unui cutit lung si se ridica cu grija partea de sus;
- se intinde gemul pe partea ramasa, dupa care se aseaza usor partea de sus a blatului;
- se presara deasupra zahar pudra inainte ca desertul sa fie servit;
- este perfect daca este pastrat o zi pana cand gemul se amesteca cu blatul;
- se aranjeaza pe farfurie cu zmeura, bucati de portocala si frunze de menta.
Informatii nutritionale (per portie): 258 calorii; 10 g grasimi (2 g saturate si 2 monosaturate); 141 mg colesterol; 45 g carbohidrati; 7 g proteine; 2 g fibre; 159 mg sodiu si 19% din necesarul zilnic de seleniu.
Comentarii (5)
mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau
Este super buna!
Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?
Foarte buna si gustoasa !
Unde gasesc menta acum ?
Posteaza comentariu