Retete de sarbatoare pentru persoanele cardiace

Prajitura cu ciocolata si nuca (12 portii) Ingrediente
8 oua mari, pastrate la temperatura camerei
1 ceasca cu zahar
1/2 ceasca cu zahar brun
1 1/2 ceasca cu nuci macinate si prajite
2 lingurite cu esenta de vanilie
2 linguri cu faina
1/3 ceasca cu cacao pudra
1/2 lingurita cu sare
1/4 lingurita cu scortisoara pudra
3/4 ceasca gem de portocale sau caise, zmeura
1 lingurita cu zahar pudra

Mod de preparare

  • se incalzeste in prealabil cuptorul si se tapeteaza tava cu ulei si putina faina;
  • se sparg 2 oua intr-un bol la care se adauga inca 2 galbenusuri;
  • cele 2 albusuri ramase se pun intr-un alt bol si se mai adauga 4 dupa ce sunt sparte inca 4 oua;
  • galbenusurile celor 4 oua sparte la final trebuie sa le pastrezi pentru mai tarziu;
  • prin urmare trebuie sa fie 2 oua intregi plus 2 galbenusuri in primul bol si 6 albusuri in cel de-al doilea bol;
  • albusurile se bat cu mixerul pana devin pufoase, adaugandu-se 1/3 ceasca cu zahar;
  • dupa ce ai spalat ustensilele mixerului se bat galbenusurile si ouale din primul bol cu 2/3 din zaharul ramas, la o viteza medie (aproximativ 3 minute);
  • apoi se adauga nucile si esenta de vanilie, continuand sa amesteci cu mixerul;
  • urmatorul pas este sa adaugi faina, pudra de cacao si scortisoara, sarea si sa le omogenizezi cu ajutorul mixerului;
  • se umple o ceasca cu albus batut si se toarna in compozitia cu galbenusuri, amestecand cu o spatula pana la omogenizarea compozitiei;
  • apoi se adauga si restul albusurilor batute;
  • se pune blatul in tava pregatita la inceput si se introduce la cuptor aproximativ 40-45 de minute;
  • dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit 2 ore;
  • se scoate blatul din tava, cu multa grija si se pune pe o tava pentru servit;
  • se taie pe orizontala cu ajutorul unui cutit lung si se ridica cu grija partea de sus;
  • se intinde gemul pe partea ramasa, dupa care se aseaza usor partea de sus a blatului;
  • se presara deasupra zahar pudra inainte ca desertul sa fie servit;
  • este perfect daca este pastrat o zi pana cand gemul se amesteca cu blatul;
  • se aranjeaza pe farfurie cu zmeura, bucati de portocala si frunze de menta.

Informatii nutritionale (per portie): 258 calorii; 10 g grasimi (2 g saturate si 2 monosaturate); 141 mg colesterol; 45 g carbohidrati; 7 g proteine; 2 g fibre; 159 mg sodiu si 19% din necesarul zilnic de seleniu.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • firuta pe 6 Apr 2009, 13:49
    miel la cuptor cu sos de menta

    mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau

    0
    0

  • Gabi S. pe 1 Apr 2009, 14:36
    Super

    Este super buna!

    0
    0

  • nutaturda pe 31 Ian 2009, 17:55
    supa

    Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?

    0
    0

  • kovacs elena pe 22 Apr 2008, 21:02
    Prof

    Foarte buna si gustoasa !

    0
    0

  • kovacs elena pe 22 Apr 2008, 20:59
    Prof

    Unde gasesc menta acum ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod