2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare taiata marunt
1-3 linguri boia de ardei iute
400 g supa de legume
4 rosii pitice maruntite
12 cesti cartofi fierti taiati cubulete
1 1/2 ceasca de fasole eiata
2 cesti (150 g) de spanac congelat
2 linguri de otet din vin rosu
1/2 ceasca de busuioc proaspat maruntit
Mod de preparare
- se incinge uleiul la un foc mediu si se adauga ceapa pana se caleste (aproximativ 6 minute);
- apoi se adauga boia si se lasa numai 30 de secunde ca sa nu se arda;
- se toarna supa de legume si se completeaza cu rosii, cartofi si fasole verde;
- se fierb la foc mic, amestecan ocazional pana cand legumele se inmoaie usor (aproximativ 12 minute);
- la final se pune spanacul si otetul, lasandu-se pe foc inca 2-4 minute;
- se presara busuiocul proaspat in fiecare farfurie cu supa.
Informatii nutritionale (per portie): 253 calorii; 8 g grasimi (1 g saturate si 5 g monosaturate); 0 mg colesterol; 40 g carbohidrati; 9 g proteine; 10 g fibre; 485 mg sodiu; 1032 mg potasiu; 27% din necesarul zilnic de vitamina A; 60% din necesarul zilnic de vitamina C; 44% din necesarul zilnic de folati; 30% din necesarul de potasiu, 20% din necesarul de calciu si 20% din necesarul de fier
Comentarii (5)
mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau
Este super buna!
Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?
Foarte buna si gustoasa !
Unde gasesc menta acum ?
Posteaza comentariu