3 linguri de mustar;
1/2 lingurita sare de mare
1/2 lingurita de piper proaspat macinat
450 g muschi de porc, fara grasime
2 lingurite ulei de masline
1/4 ceasca cidru de mere
2 linguri sirop de artar
1 1/2 lingurite de salvie proaspat maruntita
Mod de preparare
- se incinge in prealabil cuptorul;
- intr-un bol se amesteca o lingura de mustar, sare si piper, cu care se ung bucatile de carne;
- pune intr-o cratita putin ulei si caleste bucatile de carne, aproximativ 3-5 minute, dupa care introdu-le la cuptor timp de 15 minute;
- intr-o cratita se amesteca cidrul de mere si se lasa la fiert 30 de secunde;
- apoi se adauga siropul de artar si cele 2 linguri de mustar ramase, amestecand ocazional pana ce compozitia se ingroasa putin (aproximativ 5 minute);
- se feliaza carnea de porc, se aseaza in farfurii si se toarna sosul deasupra;
- la final se presara salvia maruntita peste ingredientele din farfurie;
- se poate servi cu orz gatit, dovlecei la gratar si un vin rosu.
Informatii nutritionale (per portie): 227 calorii, 8 g grasimi (2 g saturate si 4 g monosaturate); 78 mg colesterol; 9 g carbohidrati; 29 g proteine; 0 g fibre; 576 mg sodiu; 68% din necesarul zilnic de seleniu si 21% din necesarul de zinc.
Comentarii (5)
mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau
Este super buna!
Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?
Foarte buna si gustoasa !
Unde gasesc menta acum ?
Posteaza comentariu