12 cesti de apa
900 g de mazare
1/3 ceasca de marar proaspat maruntit
1 lingura de sare
piper macinat, dupa gust
3/4 ceasca de iaurt degresat
Mod de preparare
- se pune apa la fiert, se adauga mazarea si se lasa la foc mediu timp de 45 de minute, amestecand doar ocazional;
- apoi se ia cu polonicul jumatate din cantitatea de mazare si se pune intr-un procesor pana devine piure (sau mai poti sa apelezi la mixer);
- este foarte important sa adaugi apa calda in cazul in care vrei ca piureul sa aiba o consistenta mai lichida;
- se trece piureul prin strecuratoare pentru a retine cojile ramase de la mazare;
- se adauga piureul strecurat in oala cu supa si se lasa la fiert inca 30-35 de minute;
- se adauga mararul proaspat, sarea si piperul inainte de a se lua supa de pe foc;
- iar la final se pune supa in farfurii, se toarna iaurt deasupra si se aseaza cate o ramurica de marar proaspat.
Informatii nutritionale (per portie): 79 calorii; 1 g grasimi; 2 mg colesterol; 13 g carbohidrati; 6 g proteine; 4 g fibre; 429 mg sodiu; 364 mg potasiu; 40% din necesarul zilnic de vitamina C; 30% din necesarul de vitamina A; 16% din necesarul de folati; 15% din necesarul de calciu si fier.
Comentarii (5)
mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau
Este super buna!
Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?
Foarte buna si gustoasa !
Unde gasesc menta acum ?
Posteaza comentariu