1/3 ceasca suc de mere
1 1/2 lingurita amidon de porumb
8 bucati de carne de miel, fara grasime
1/2 lingurita sare de mare
1/2 lingurita de piper proaspat macinat
1 lingurita ulei de masline
1 ceapa mica taiata marunt
1/3 ceasca supa de vita
2 linguri cidru de mere
2 linguri jeleu de menta
2 linguri de menta proaspat maruntita
Mod de preparare
- se incalzeste in prealabil cuptorul;
- intr-un bol se amesteca sucul de mere cu amidonul de porumb si se lasa deoparte;
- presara bucatile de carne de miel cu sare si piper si aseaza-le intr-o tigaie inalta cu putin ulei, lasandu-le aproximativ 2 minute la foc mediu;
- apoi se iau de pe foc si se introduc in cuptorul incins pentru 6-10 minute;
- dupa ce le iei de la cuptor, aseaza-le pe o farfurie si acopera-le cu folie de aluminiu;
- se foloseste sosul ramas dupa ce ai luat bucatile si se caleste ceapa 1 minut;
- se adauga supa de vita, cidrul de mere si jeleul de menta, amestecand in continuu 2-3 minute pana se omogenizeaza compozitia;
- apoi se amesteca sosul preparat din sucul de mere cu amidon de porumb si se lasa la fiert aproximativ 30 de secunde;
- inainte de a lua compozitia de pe foc se adauga menta macinata, lasand penteu ornat cateva frunze de menta proaspata;
- se aseaza carnea de miel in farfurii impreuna cu sosul care s-a scurs din ea si se acopera cu sosul preparat;
- poti sa servesti carnea cu un cuscus integral sau piure de mazare.
Informatii nutritionale (per portie): 302 calorii; 12 g grasimi (4 g saturate, 6 g monosaturate); 108 mg colesterol; 12 g carbohidrati; 35 g proteine; 0 g fibre; 370 mg sodiu; 53% din necesarul zilnic de seleniu; 33% din necesarul de zinc si 15 % din necesarul de fier.
Comentarii (5)
mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau
Este super buna!
Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?
Foarte buna si gustoasa !
Unde gasesc menta acum ?
Posteaza comentariu