250 g de paste penne
230 g muschi de vita
4 catei de usturoi taiati marunt
1/2 lingurita seminte de chimen
3 cesti cu vinete taiate marunt
2 lingurite ulei de masline
500 ml sos de tomate
1 ceasca de vin rosu
1 lingura de oregano proaspat sau 1 lingurita de oregano uscat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita de piper proaspat macinat
1/2 ceasca de branza feta (optional)
Mod de preparare
- se pune apa la fiert si se introduc pastele, urmand instructiunile de pe pachet;
- intre timp se aseaza intr-o tigaie carnea de vita, usturoiul si chimenul, lasandu-le la foc mic timp de 3 minute;
- se adauga apoi vinetele si uleiul de masline pana se rumenesc (aprox 5 minute);
- se toarna sosul de tomate si vinul rosu si se lasa la foc mic aproximativ 10 minute;
- inainte de iei compozitia de pe foc se presara oregano pentru un plus de savoare, sare si piper;
- se scurg pastele, se aseaza in farfurie si se acopera cu sosul preparat;
- de asemenea, se pot pune si bucatele de branza feta;
- merge perfect cu o salata de masline si arugula, stropita cu putin ulei si zeama de lamaie.
Informatii nutritionale (per portie): 394 calorii; 7 g grasimi (1 g saturate si 3 g monosaturate); 30 mg colesterol; 56 g carbohidrati; 22 g proteine; 11 g fibre; 345 mg sodiu; 735 mg potasiu; 30% din necesarul zilnic de vitamina C; 26% din necesarul de zinc; 25% din necesarul de vitamina A; 21% din necesarul de potasiu si 20% din necesarul de fier.
Comentarii (5)
mielul nu se recomanda deloc la cardiaci le face rau
Este super buna!
Foarte buna am facut si eu dar fara ghimbir, alta planta cu gust similar nu avem?
Foarte buna si gustoasa !
Unde gasesc menta acum ?
Posteaza comentariu