1/2 ceasca nuci sfarmate
2 cesti faina
1/2 lingurita sare
2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 lingurite scortisoara
3 oua
1 1/2 ceasca zahar
3/4 ceasca lapte batut degresat
1/2 ceasca ulei de canola
1 lingurita esenta de vanilie
1 compot ananas, zdrobit si stors, se foloseste si sucul
2 cesti de morcov ras
1/4 ceasca cocos
Glazura:
2 linguri cocos
340 g crema de branza
1/2 ceasca zahar praf
1 1/2 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare
- prajeste putin nucile intr-o tigaie, aproximativ 5-10 minute;
- amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara intr-un vas de marime medie;
- adauga ouale, zaharul, laptele batut, uleiul, vanilia si 1/4 ceasca din sucul de ananas si mesteca bine;
- adauga si ananasul, morcovii si cocosul si amesteca, apoi pune si nuca;
- intinde compozitia pe o tava si aseaz-o in cuptor, lasand-o in jur de 40-45 de minute;
- lasa prajitura sa se raceasca;
- prajeste putin cocosul intr-o tigaie mica, aproximativ 5-10 minute;
- amesteca crema de branza cu zaharul praf si vanilia cu ajutorul unui mixer pana cand obtii o compozitie cremoasa;
- intinde-o peste prajitura (dupa ce s-a racit) si imprastie cocosul peste.
Informatii nutritionale (1 portie): 344 calorii; 17 g grasimi (5 g saturate, 6 g monosaturate); 56 mg colesterol; 43 g carbohidrati; 6 g proteine; 3 g fibre; 349 mg sodiu; 40% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A; 12% din necesarul zilnic recomandat de fibre.
Posteaza comentariu