1 pui de marime medie, intreg
1 catel mare de usturoi, tocat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper alb
1 1/2 lingurita frunze proaspete de cimbru, tocate
1 lingurira ulei de canola
2 lingurite unt
2 lingurite faina
1 1/2 ceasca supa pui
1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare
- incalzeste cuptorul;
- paseaza usturoiul impreuna cu sarea intr-un vas mis, folosind o lingura;
- adauga piperul si cimbrul;
- cu un cutit bine ascutit indeparteaza excesul de grasime de pe carne;
- foloseste un servetel de hartie pentru a usca interiorul puiului;
- intinde amestecul cu usturoi peste carne;
- incalzeste uleiul si 1 lingurita de unt intr-o tigaie;
- aseaza puiul in tigaie si lasa-l, aproximativ 10 minute, pana capata o culoare maronie pe ambele parti;
- introdu tigaia in cuptor si lasa puiul timp de aproximativ 50 de minute;
- aseaza puiul pe un tocator si acopera-l cu o foita de metal;
- amesteca intr-un vas, untul ramas cu faina, pana se formeaza o pasta;
- scoasa din cuptor, tigaia se aseaza la foc, pe aragaz. Se adauga supa de pui si, gradual, amestecul de faina cu unt;
- se lasa pe foc aproximativ 8 minute, mestecand;
- se indeparteaza de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, timp in care si grasimea va iesi la suprafata;
- indeparteaza excesul de grasime cu o lingura;
- puiul se serveste cu sosul;
- foloseste patrunjelul drept garnitura.
Informatii nutritionale (1 portie): 223 calorii; 10 g grasimi (3 g saturate, 3 g monosaturate); 95 mg colesterol; 1 g carbohidrati; 31 g proteine; 216 mg sodiu; 253 mg potasiu.
Posteaza comentariu