Optiuni pentru masa de panz

Pui la cuptor (6 portii) Ingrediente

1 pui de marime medie, intreg
1 catel mare de usturoi, tocat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper alb
1 1/2 lingurita frunze proaspete de cimbru, tocate
1 lingurira ulei de canola
2 lingurite unt
2 lingurite faina
1 1/2 ceasca supa pui
1 lingura patrunjel tocat

Mod de preparare

  • incalzeste cuptorul;
  • paseaza usturoiul impreuna cu sarea intr-un vas mis, folosind o lingura;
  • adauga piperul si cimbrul;
  • cu un cutit bine ascutit indeparteaza excesul de grasime de pe carne;
  • foloseste un servetel de hartie pentru a usca interiorul puiului;
  • intinde amestecul cu usturoi peste carne;
  • incalzeste uleiul si 1 lingurita de unt intr-o tigaie;
  • aseaza puiul in tigaie si lasa-l, aproximativ 10 minute, pana capata o culoare maronie pe ambele parti;
  • introdu tigaia in cuptor si lasa puiul timp de aproximativ 50 de minute;
  • aseaza puiul pe un tocator si acopera-l cu o foita de metal;
  • amesteca intr-un vas, untul ramas cu faina, pana se formeaza o pasta;
  • scoasa din cuptor, tigaia se aseaza la foc, pe aragaz.
    Se adauga supa de pui si, gradual, amestecul de faina cu unt;
  • se lasa pe foc aproximativ 8 minute, mestecand;
  • se indeparteaza de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, timp in care si grasimea va iesi la suprafata;
  • indeparteaza excesul de grasime cu o lingura;
  • puiul se serveste cu sosul;
  • foloseste patrunjelul drept garnitura.

Informatii nutritionale
(1 portie): 223 calorii; 10 g grasimi (3 g saturate, 3 g monosaturate); 95 mg colesterol; 1 g carbohidrati; 31 g proteine; 216 mg sodiu; 253 mg potasiu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod