Blat:
20 biscuti de vanilie
1 lingura ulei de canola
Crema
2 1/2 cesti branza de vaca degresata
340 g crema de branza semidegresata, bucatele
2/3 ceasca zahar granulat
1/3 ceasca zahar brun, cubulete
1/4 ceasca amidon de porumb
1 ou
2 albusuri
1 ceasca iaurt degresat
4 linguri coaja de portocala rasa
2 linguri suc de portocale
1 lingurita esenta de vanilie
Glazura
2 linguri marmelada de portocale
2 linguri lichior de portocale sau suc de portocale
1 portocala taiata felii subtiri
frunzulite de menta
Mod de preparare
- aprinde cuptorul;
- pune un ibric cu apa la fiert pentru baia de apa;
- inveleste tava cu o foita metalica;
- biscuitii se sfarma intr-un blender si apoi se adauga uleiul, lasand pana cand se face un fel de pasta;
- apoi se intinde compozitia in tava;
- foloseste un blender pentru a transforma branza de vaca intr-o crema;
- adauga in blender crema de branza, zaharul granulat, zaharul brun si amidonul;
- dupa ce se obtine o compozitie cremoasa, adauga oul, albusurile, iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocale si vanilia;
- aceasta crema se aseaza in tava peste amestecul de biscuiti;
- aseaza tava intr-un vas care sa contina apa fierbinte, astfel incat apa sa ajunga la 1,30 cm din nivelul tavii;
- aseaza tava in cuptor si lasa aproximativ 50-60 de minute, pana cand pe margini este coapta, dar in mijloc inca este cremoasa;
- stinge cuptorul;
- cu ajutorul unui cutit, dezlipeste marginile prajiturii;
- lasa prajitura in cuptor (fara foc), cu usa intredeschisa, timp de o ora;
- indeparteaza tava din vasul cu apa;
- lasa la racit timp de 2 ore si pune-o la frigider, neacoperita, pana se raceste foarte bine;
- cu putin timp inainte de servire, amesteca marmelada cu lichiorul de portocale (sau suc) intr-un mic vas si pune-l pe foc, pana cand se topeste si compozitia devine cremoasa;
- aseaza prajitura pe un platou si peste toarna glazura;
- decoreaza prajitura cu feliute de portocala si cu frunzulite de menta.
Informatii nutritionale (1 portie): 199 calorii; 7 g grasimi (3 g saturate, 1 g monosaturate); 30 mg colesterol; 26 g carbohidrati; 9 g proteine; 1 g fibre; 293 mg sodiu.
Posteaza comentariu