Crutoane:
2 cesti bucati pesmet
2 linguri ulei masline extra-virgin
1 catel usturoi, tocat
1 lingura rozmarin proaspat tocat fin sau 1 lingurita de rozmarin uscat
Supa:
1 lingura unt
1 ceapa de marime medie, tocata
1 catel usturoi, tocat
1 lingura rozmarin proaspat tocat fin sau 1 lingurita de rozmarin uscat
1/4 lingurita sare
piper dupa gust
2 cesti cartofi rosii, cubulete
4 cesti supa de pui, supa de legume sau apa
6 cesti spanac prospat, tocat
nucsoara pentru garnitura
Mod de preparare
Crutoanele:
- pune bucatelele de pesmet intr-un vas si amesteca-le cu uleiul, usturoiul si rozmarinul;
- aseaza-le pe o tava si tine-le la cuptor timp de 12 - 15 minute;
- topeste untul intr-un vas si adauga ceapa, usturoiul, rozmarinul, sare, piper si lasa pe foc timp de aproximativ 5 minute, mestecand;
- adauga apoi cartofii si mai lasa 3 minute;
- apoi se adauga supa sau apa si lasa pe foc inca 15 minute;
- pune spanacul si mai lasa la foc inca 10 minute, pana cand legumele se inmoaie;
- apoi toarna toata compozitia in blender;
- supa se serveste cu nucsoara si crutoane.
Informatii nutritionale (1 portie): 176 calorii; 7 g grasimi (2 g saturate, 4 g monosaturate); 8 mg colesterol; 21 g carbohidrati; 7 g proteine; 2 g fibre; 301 mg sodiu; 202 mg potasiu; 35% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A; 30% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C; 16% din necesarul zilnic recomandat de folati.
Posteaza comentariu