200 g carne slaba de vita
1/3 ceasca ardei rosu tocat
1/3 ceapa verde tocata
2 linguri miez de paine uscat
2 linguri sos hoisin
1 lingura ghimbir tocat
1 1/2 lingura ulei de canola
2 legaturi de macris de balta
1/4 ceasca sherry sec
Mod de preparare
- amesteca carnea cu ardeiul, ceapa, miezul de paine, 1 lingura de sos hoisin, ghimbirul intr-un vas de marime medie;
- taie carnea in doua bucati si prajeste-o folosind o tigaie cu gratar;
- unge bucatile de carne cu 1/2 lingurita de ulei;
- frige bucatile de carne timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte;
- intre timp, incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie si adauga macrisul;
- se tine pe foc timp de 1-3 minute, mestecand;
- aseaza macrisul pe doua platouri;
- adauga in tigaie ceasca de sherry si 1 lingura de sos hoisin;
- mesteca timp de de aproximativ 1 minut;
- carnea se serveste peste macris, adaugandu-se peste sosul cu sherry.
Informatii nutritionale (1 portie): 302 calorii; 13 g grasimi (4 g saturate, 6 g monosaturate); 56 mg colesterol; 17 g carbohidrati; 21 g proteine; 2 g proteine; 2 g fibre; 391 mg sodiu; 611 mg potasiu; 12% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C; 70% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A; 27 din necesarul zilnic recomandat de zinc; 17% din necesarul zilnic recomandat de potasiu.
Posteaza comentariu