1 kg file de miel (fara grasime)
1 ceasca apa
1 lingura usturoi tocat
1 lingura patrunjel tocat
1/4 lingura sare
2 linguri ulei de masline extra-virgin
1/2 ceasca cus-cus integral
2 rosii marime medie, tocate
1/2 ceasca branza feta, sfarmata
1 castravete de marime medie, curatat si tocat
3 linguri suc de lamaie
2 linguri marar tocat fin
Mod de preparare
- se pune apa la fiert intr-un vas de marime medie;
- se amesteca usturoiul cu patrunjelul si sarea intr-un vas mic;
- unge cu acest amestec peste ambele parti ale bucatii de carne;
- pune intr-o tigaie uleiul pentru a se incalzi;
- aseaza carnea in tigaie si las-o timp de 5-6 minute, pe fiecare parte;
- pastreaz-o calda, dupa ce ai indepartat-o de pe foc;
- adauga cus-cusul in apa pusa la fiert si lasa pe foc timp de 2 minute;
- indeparteaza vasul de pe foc si lasa-l acoperit timp de 5 minute (amesteca cu o furculita); rastoarna continutul intr-un vas de marime medie si adauga rosiile, castravetele, sucul de lamaie si mararul, apoi mesteca;
- carnea se serveste impreuna cu aceasta compozitie.
Informatii nutritionale (1 portie): 333 calorii; 14 g grasimi (6 g saturate, 5 g nesaturate); 121 mg colesterol; 18 g carbohidrati; 36 g proteine; 3 g fibre; 386 mg sodiu; 43% necesarul zilnic recomandat de vitamina C , 17 % din necesarul zilnic recomandat de fier.
Posteaza comentariu