Retete pentru persoanele hipertensive

Supa de legume picanta (4 portii) Ingrediente
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare taiata marunt
1-3 linguri boia de ardei iute
400 g supa de legume
4 rosii pitice maruntite
12 cesti cartofi fierti taiati cubulete
1 1/2 ceasca de fasole eiata
2 cesti (150 g) de spanac congelat
2 linguri de otet din vin rosu
1/2 ceasca de busuioc proaspat maruntit


Mod de preparare

  • se incinge uleiul la un foc mediu si se adauga ceapa pana se caleste (aproximativ 6 minute);
  • apoi se adauga boia si se lasa numai 30 de secunde ca sa nu se arda;
  • se toarna supa de legume si se completeaza cu rosii, cartofi si fasole verde;
  • se fierb la foc mic, amestecan ocazional pana cand legumele se inmoaie usor (aproximativ 12 minute);
  • la final se pune spanacul si otetul, lasandu-se pe foc inca 2-4 minute;
  • se presara busuiocul proaspat in fiecare farfurie cu supa.

Informatii nutritionale (1 portie): 253 calorii; 8 g grasimi (1 g saturate si 5 g monosaturate); 0 mg colesterol; 40 g carbohidrati; 9 g proteine; 10 g fibre; 485 mg sodiu; 1032 mg potasiu; 27% din necesarul zilnic de vitamina A; 60% din necesarul zilnic de vitamina C; 44% din necesarul zilnic de folati; 30% din necesarul de potasiu, 20% din necesarul de calciu si 20% din necesarul de fier
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 15 Dec 2010, 22:47
    bravo

    o prajitura simpla si gustoasa TINETI-O TOT ASA

    0
    0

  • putintelu.v pe 10 Sep 2009, 11:48
    inima sanatoasa

    bun articol si va rog luati in evidenta si alte probleme de sanatate cum ar fii vezica urinara la fem. va multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod