Sos
- 1/2 pahar de caise confiate
- 1 pahar cu apa fierbinte
- 2 pahare cu frunze de menta
- 1 lingurita cu esenta de portocale
- 1/2 phara cu suc de portocale
- 2 linguri cu miere
- 4 lingurite cu mustar
- 2 lingurite cu otet din vin rosu
- 1/4 pahar cu ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Salata
- 500 g piept de pui dezosat si fara pielita
- 1 laptuca mai mare, taiata
- 6 caise sau prune proaspete taiente in jumatate
- 1 pahar cu frunze de menta tocate
- 1/2 pahar cu migdale
Mod de preparare
- preincalzeste grilul;
- pentru a pregati sosul: cufunda caisele in apa fierbinte timp de 10 minute, dupa care le lasi la scurs. Apoi caisele impreuna cu 2 pahare de menta, esenta de protocale, sucul de portocale, mierea, mustarul, otetul, sarea si piperul se introduc in robotul de bucatarie. Ingredientele sunt amestecate pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul de masline si se mai amesteca putin. Se opreste separat o cana cu sos;
- pentru a pregati salata: rastoarna garnitura intr-ul bol mare din plastic, dupa care se adauga puiul. Se tine bolul la frigider timp de 20 minute;
- apoi se pune puiul pe gril la o temperatura peste medie timp de 8 minute pentru fiecare parte;
- intre timp, amesteca laptucile, caisele sau prunele si menta intr-ul bol mai mare, dupa care se adauga paharul de garnitura oprit;
- imparte salate in 4 farfurii, iar peste salata sunt puse feliile de pui;
- la final de adauga migdalele si mancarea poate fi servita.
Valori nutritionale (1 portie): 456 calorii, 20 g grasimi, 66 mg colesterol, 35 g proteine, 38 g carbohidrati, 10 g fibre, 434 sodiu.
Comentarii (2)
o prajitura simpla si gustoasa TINETI-O TOT ASA
bun articol si va rog luati in evidenta si alte probleme de sanatate cum ar fii vezica urinara la fem. va multumesc
Posteaza comentariu