Pentru aluat:
1 cana si 1/2 miez de dovleac
2 oua
1 cana de biscuiti simplu cu cacao, faramitati
1 cana de zahar
1/4 lingura de ulei de canola
1 esenta de vanilie
1/4 lingura de sare
Pentru glazura:
1 cana bucatele mici de ciocolata
1 lingura de unt degresat
1 cana de zahar brun
sucul de la o portocala
Mod de preparare
Pentru aluat:
- Rade dovleacul si desparte albusurile de galbenusuri;
- Fa o crema spumoasa din galbenusuri si zahar; adauga biscuitii, dovleacul si esenta de vanilie;
- Bate albusurile spuma cu sare si adauga-le si pe acestea;
- Unge o tava in forma rotunda si cu pereti detasabili si toarna aluatul;
- Acesta se coace la foc potrivit timp de aproximativ 50 de minute.
Pentru glazura:
- Pune la foc mic zaharul, sucul de lamaie si untul;
- Dupa ce au dat in clocot se mai lasa 5 minute, pana devine un sirop gros;
- Acesta se toarna peste aluat si se garniseste cu bucatelele de ciocolata.
Informatii nutritionale: 234 calorii; 5 g grasimi; 13 mg colesterol; 46 g carbohidrati; 4 g proteine; 3 g fibre; 238 mg sodiu; 159 mg potasiu.
Comentarii (1)
Mi-a placut foarte mult articolul, retetele sunt foarte bune pentru organism si sunt si aspectoase. Sigur le voi prepara si eu.
Posteaza comentariu