1/4 cana iaurt degresat
1/4 cana de patrunjel proaspat tocat marunt
1/4 coriandru proaspat tocat marunt
2 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei de masline extra-virgin
3 catei de usturoi maruntiti
1 si 1/2 lingurite de paprika
1 lingura chimen
1/4 lingurita de sare sau dupa gust
piper dupa gust
4 portii de somon file
1 lamaie taiata in bucati
Mod de preparare
- Amesteca intr-un bol iaurtul, patrunjelul, coriandrul, sucul de lamaie, uleiul, usturoiul, paprika, chimenul, sarea si piperul;
- Pastreaza 1/4 cana pentru sos, iar restul compozitiei acoper-o si pune-o la frigider;
- Pune file-ul de somon in folie de plastic, adaugand in interior din amestecul pe care l-ai obtinut, inchide bine folia si pune la frigider pestele timp de 20 - 30 de minute;
- Intre timp, pregateste gratarul;
- Unge gratarul cu putin ulei. Scoate pestele, inlatura folia si pune-l la fript timp de 4 - 6 minute, pana cand capata o culoare maronie.
- Pentru a-l servi, pune deasupra fiecarei portii putina compozitie pe care ai oprit-o initial. Pentru garnitura, foloseste feliile de lamaie.
Informatii nutritionale (1 portie): 229 calorii; 14 g grasimi; 67 mg colesterol; 1 g carbohidrati; 23 g proteine; 0 d fibre; 134 mg sodiu; 452 mg potasiu (23% din necesarul zilnic); vitamina C (15% din necesarul zilnic)
Comentarii (1)
Mi-a placut foarte mult articolul, retetele sunt foarte bune pentru organism si sunt si aspectoase. Sigur le voi prepara si eu.
Posteaza comentariu