- 2 pahare cu fulgi de ovaz
- 1/2 faina de grau
- 1 lingurita cu scortisoara
- 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita cu sare
- 1/2 pahar de tahini (pasta preparata din seminte de susan)
- 4 linguri de unt fara sare, taiat cubulete
- 2/3 pahar zahar
- 2/3 pahar de zahar brun
- 2 ou mai mari
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 1 pahar de ciocolata menaj
- 1/2 pahar de alune sau nuci tocate
Mod de preparare
- amesteca fulgii de ovaz, faina, scortisoara, bicarbonatul de soda si sarea intr-un bol de dimensiuni medii, dupa care se adauga ouale si esenta de vanilie;
- separat, cu ajutorul mixerului amesteca untul si tahini pana cand devine o pasta. Adauga zaharul alb si pe cel brun si continua sa amesteci continutul pana cand zaharul mai este putin granulat;
- amesteca cele doua aluaturi cu o lingura de lemn iar la final adauga ciocolata si alunele;
- cu mainile umede modeleaza o lingurita de aluat sub forma de discuri, pe care le pui intr-o tava, unde in prealabil a fost asternuta o foie de copt. Acelasi procedeu trebuie urmat pana se termina aluatul;
- prajiturile sunt lasate la copt timp de aproximativ 20 minute;
- inainte de a fi scoasa din tava acestea trebuie lasate sa se raceasca, dupa care sunt puse pe o farfurie si lasate sa se raceasca complet;
- tava este lasata sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a pune o alta tura de prajituri.
Informatii nutritionale: 102 calorii, 5 g grasimi, 7 mg colesterol, 14 g carbohidrati, 2 g proteine, 1 g fibre, 45 mg sodiu, 53 mg potasiu.
Comentarii (3)
cu zahar pt diabetici??????
poi este foarte bun am si mancat am facut este f f f f f f f f bun si sper adika cred ca este foarte sanatossss
este foarte gustoasa si foarte sanatoasa
Posteaza comentariu