Ingrediente
6 ciupercute
6 cani cu apa calda
4 bucati de wakame (alga de mare comestibila)
2 linguri de legume de mare dulse, maruntite
1 ceapa medie, feliata subtire
3 catei de usturoi, maruntiti
2 linguri de ghimbir proaspat maruntit
2 linguri de vegeta
2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
3 linguri de ceapa verde, maruntita
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- se lasa ciupercile si algele wakame in 2 cani de apa calduta, timp de 10 minute pana se inmoaie;
- se scurg ciupercile si algele, iar apa se pune la fiert (la foc mic) intr-o cratita;
- se adauga apoi ceapa, usturoiul, ghimbirul si se lasa la fiert impreuna timp de 6 minute;
- dupa ce se taie ciupercutele si se maruntesc algele wakame se adauga in compozitia de pe foc, adaugand pe parcurs inca 4 cani cu apa;
- se adauga apoi legumele de mare dulse;
- dupa ce au inceput sa fiarba, se reduce intensitatea focului si se mai lasa la foc mic inca 10 minute;
- se da gust cu sare, piper, sos de soia si otet de orez;
- se presara ceapa verde maruntita.
Se recomanda a se servi cu salata de varza chinezeasca
Posteaza comentariu