Ingrediente
2 1/2 cani zeama de portocala
1 lingura zeama de lamaie
1/4 cana miere de albine
3/4 cana de nuci maruntite
15 prune uscate
10 caise uscate
1/4 lingurita de scortisoara
1 cana faina de malai
4 cani cu apa si sare
Mod de preparare:
- se amesteca zeama de portocale, de lamaie, scortisoara si mierea de albine intr-o tigaie non-adeziva pe foc mediu;
- se adauga apoi prunele si caisele si se lasa pe foc inca 10 minute;
- se prepara mamaliguta, adaugand treptat faina de malai in apa cu sare si amestecand constant;
- in functie de consistenta dorita, mai adauga apa;
- se scot fructele din sosul preparat mai sus si se lasa la fiert singur, pana scade la jumatate;
- se adauga apoi fructele si nucile si se toarna compozitia peste mamaliga.
Posteaza comentariu