Ingrediente
650 g file de somon
2 catei de usturoi, pisati
1 lingura de mustar
3 linguri zeama de lamaie
1/4 cana supa de pui
1 lingurita miere de albine
1 lingurita de marar proaspat maruntit
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- se imbiba somonul in zeama de lamaie si se presara sare si piper;
- se pune fileurile de somon intr-o tigaie non-adeziva si se prajesc cate 2-3 minute pe ambele parti;
- se aseaza somonul pe o farfurie;
- supa ce se sterge cu un servetel tigaia se adauga usturoiul care se caleste fara ulei o jumatate de minut;
- se adauga apoi mustarul, 2 linguri zeama de lamaie, supa de pui, miere de albine, sare si piper;
- se lasa la foc mare 1 minut, dupa care se reduce intensitatea focului si se adauga mararul;
- se toarna sosul peste fileurile de somon.
Se recomanda a se servi cu piure de mazare verde.
Posteaza comentariu