- 1 vanata mare;
- 1 lingurita cu seminte de mustar;
- 1/2 lingurita cu chimion;
- 1/2 lingurita cu coriandru;
- 1/2 lingurita cu pudra de curry;
- se mai poate adauga: ghimbir, nucsoara, cuisoare;
- 1 lingura cu ulei de masline;
- 1/2 ceapa tocata;
- 2 pahare cu rosii cherry taiate in jumatate, sau un pahar cu suc de rosii;
- 1 lingura cu melasa;
- 1 catel de usturoi pisat;
- 1 lingurita cu otet din vin;
- 1/4 lingurita cu sare;
- 1/4 lingurita cu piper negru boabe ;
- 1 lingura cu coriandru proaspat;
Mod de preparare
- vinetele sunt curatate, taiate pe lungime, in felii de 4-5 cm;
- feliile de vinete sunt puse pe gratar, timp de 5 minute, se intorc din cand in cand pana cand devin fragede si de culoarea maronie.
- intr-un bol mic combina primele 7 ingrediente;
- intr-o tigaie larga incalzeste uleiul de masline, dupa care adaugi ingredientele si prajesti la foc constant, aproximativ 30 minute;
- apoi se adauga ceapa si se amesteca permanent timp de 4 minute;
- la sfarsit sunt adaugate rosiile, melasa, usturoiul si otetul, se lasa la foc mic timp de 4 minute, amestecand pentru a nu se lipi.
Mancarea este asezata pe platou, sau individual pe farfurii si se presara coriandru.
Informatii nutritionale: 117 calorii, 3 g proteine, 0 g colesterol, 19 mg carbohidrati, 163 mg sodiu, 6 g fibre, 1 g grasimi saturate, 3 g grasimi mononesaturate, 4 g total grasimi.
Comentarii (3)
cu zahar pt diabetici??????
poi este foarte bun am si mancat am facut este f f f f f f f f bun si sper adika cred ca este foarte sanatossss
este foarte gustoasa si foarte sanatoasa
Posteaza comentariu