1/2 kg de rosii coapte, taiate in jumatate
2 cepe medii, taite in 4
1 lingura cu zeama de portocala
1 lingura cu ulei de masline
1 lingura cu cimbru, daca se poate proaspat, tocat marunt
1/2 lingurita cu sare de mare
piper dupa gust
400 g cod, fara oase si piele, taiat in 4 portii egale
Mod de preparare
- incinge in prealabil cuptorul;
- amesteca rosiile, ceapa, sucul de portocala, uleiul si cimbrul intr-o tava pentru copt;
- adauga sare si piper dupa gust si amesteca in ingrediente;
- lasa-le la copt timp de 45 de minute;
- legumele sunt scoase din tava si lasate sa se raceasca;
- in tava este asezat pestele cu sare si piper dupa gust, iar legumele sunt asezate peste acesta;
- reintroduce tava in cuptor, timp de 12 minute, pana cand pestele devine ocap in centru;
- pentru a servi, fiecare felie de peste este asezata pe farfurie, alaturi de legume iar pe deasupra se pune cimbru.
Informatii nutritionale (1 portie): 160 calorii, 5 g grasimi (1 g saturate, 3 g mononesaturate), 43 mg colesterol, 11 g carbohidrati, 20 g proteine, 2 g fibre, 308 mg sodiu, 2110 mg potasiu, vitamina C (60% din necesarul zilnic), seleniu (42% din necesarul zilnic), potasiu (15% din necesarul zilnic.
Comentarii (2)
Diabetul se poate vindeca usor, dar pana scapi de insulina te chinui.
Foarte interesant !!! Sigur, sunt si gustoase... dar fara niciun aport de zahar... nu cred ca i se va simti lipsa... celelalte ingrediente, ii vor compensa lipsa.
Posteaza comentariu