1/3 pahar cu migdale maruntite
1/2 pahar cu zahar
2 linguri cu faina
1/3 pahar cu tofu
1 lingura de unt
1/4 lingurita esenta de migdale
3 pahare cu zmeura, mure sau afine
1 aluat ( de la magazinele cu paine)
sare
1 ou
Mod de preparare
- se incalzeste cuptorul;
- aluatul este intins intr-o tava peste care se aseaza migdalele, dupa care este bagat la cuptor pana cand capata o culoare aurie deschisa, adica aproximativ 4-6 minute; dupa care se lasa la racit;
- pune zaharul, faina si sarea intr-un bol si amesteca pana se omogenizeaza; -se adauga oul, tofu, untul si esenta de migdale si amesteca in continuare;
- dupa ce tava a fost usa cu putin ulei se intin fructele in tava, apoi se aseaza amestecul cu migdale;
- se baga tava la cuptor timp de 40-50 minute;
- desertul este pudrat cu zahar si lasat sa se raceasca timp de 20 minute.
Informatii nutritionale (1 portie): 195 calorii, 7 g grasimi (2 g saturate, 3 g mononesaturate), 40 mg colesterol, 30 g carbohidrati, 4 g proteine, 4 g fibre, 48 mg sodiu, vitamina C (22% din necesarul zilnic).
Comentarii (2)
Diabetul se poate vindeca usor, dar pana scapi de insulina te chinui.
Foarte interesant !!! Sigur, sunt si gustoase... dar fara niciun aport de zahar... nu cred ca i se va simti lipsa... celelalte ingrediente, ii vor compensa lipsa.
Posteaza comentariu