Garnitura
1/4 pahar cu sos de soia fara sare
3 linguri cu otet
1 lingura cu zahar brun
1 lingura cu ulei de masline
1 lingurita cu mujdei de usturoi
1 lingura cu ghimbir macinat
2 catei de usturoi
3/4 pahar cu supa de pui fara sare sau zeama in care ai fiert puiul
Salata
2 linguri cu sesinte de susan
8 pahare varza taiata fideluta
2/3 morcovi dati prin razatoare
5 ridichii taiate
1/2 pahar cu ceapa verde taiata
1/2 pahar cu pui taiat fasii
Mod de preparare
1. Garnitura
- amesteca sosul de soia, otetul, zaharul brun, uleiul de masline si mujdeiul de usturoi in cana de la blender;
- pune putin ulei intr-o tigaie, peste care se pune ghimbirul si ustutoiul si se las la prajit 1-2 minute, timp in care se amesteca continuu;
- adauga amestecul cu sosul de soia in tigaie si lasa-le la foc mic;
- dupa cateva minute se adauga si supa de pui si se lasa la fiet pana cand compozitia se omogenizeaza, in jur de 3-4 minute;
- se lasa la racit.
2. Salata
- o tigaie se las la incins la foc mediu;
- se adauga sesintele de susan si se lasa timp de 1-2 minute, pana cand acestea capata o culoare maronie deschis, dupa care se aseaza pe o farfurie si se lasa la racit;
- amesteca varza, morcovii, ridichile, ceapa verde si puiul intr-un bol destul de mare;
- adauga o parte din ganitura peste salata si amesteca;
- cealalta parte din garnitura se pune deasupra salatei;
- la sfarsit se pun semintele de susan.
Informatii nutritionale (1 portie): 289 calorii, 14 g grasimi (2 g saturate, 7 g mononesaturate), 64 mg colesterol, 14 g corbohidrati, 28 g proteine, 3 g fibre, 518 mg sodiu, vitamina A (100% din necesarul zilnic), vitamina C (60% din necesarul zilnic).
Comentarii (2)
Diabetul se poate vindeca usor, dar pana scapi de insulina te chinui.
Foarte interesant !!! Sigur, sunt si gustoase... dar fara niciun aport de zahar... nu cred ca i se va simti lipsa... celelalte ingrediente, ii vor compensa lipsa.
Posteaza comentariu