2 pahare cu ovaz granule
1 pahar cu faina
1 lingurita cu scortisoara
1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita cu sare
1/2 pahar cu pasta de susan (tahini)
4 linguri unt fara sare, taiat buculete
2/3 pahar zahar sau zahar brun
1 lingura cu esenta de vanilie
1 pahar cu bucati de ciocolata, eventual neagra
1/2 alune maruntite
1 albus de ou
1 ou
Mod de preparare
- incalzeste cuptorul si 2 tavi peste se aseaza hartie de pergament;
- intr-un bol se amesteca ovazul, faina, scortisoara, bicarbonatul de soda si sarea;
- in alt bol untul si tahini sunt amestecate cu ajutorul mixerului pana cand se formeaza o pasta, apoi adauga zaharul si continua sa amesteci cu ajutorul mixerului pana cand mai ramane putin granulata; adauga si oul, albusul si vanilia;
- cele doua compozitii sunt amesteca cu ajutorul unei lingure de lemn pana cand devine moala, dupa care se aduaga si ciocolata si alunele;
- se iau cate o lingurita de aluat, se rotunjeste dupa care este asezat pe una dintre tavile incalzite, iar la sfarsit se turteste cu grija pentru ca marginile sa nu plesneasca;
- urmeaza procedeul pana cand se termina aluatul;
- prajiturile se las la copt aproximativ 16 minute, pana cand capata o culoarea aurie;
- apoi se racesc timp de 2 minute, dupa care sunt scoase din tava si sunt lasate sa se raceasca complet;
- inainte sa introduci cealalta tava, lasa cuptorul sa se raceasca.
Informatii nutritionale (1 portie): 101 calorii, 5 g grasimi (2 g saturate, 1 g mononesaturate), 7 mg colesterol, 13 g carbohidrati, 2 g proteine, 1 g fibre, 45 mg sodiu.
Comentarii (2)
Diabetul se poate vindeca usor, dar pana scapi de insulina te chinui.
Foarte interesant !!! Sigur, sunt si gustoase... dar fara niciun aport de zahar... nu cred ca i se va simti lipsa... celelalte ingrediente, ii vor compensa lipsa.
Posteaza comentariu