Sarmale vegetariene de Crăciun. 5 reţete inedite şi foarte gustoase

3. Sarmale cu păsat (boabe de porumb măcinate grosier) şi ciuperci


Ingrediente

  • 1/2 cană cu ciuperci
  • 1 cană de păsat
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 100 ml ulei
  • 150 ml suc de roşii
  • 2 linguri bulion
  • sare, piper, mărar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 varză proaspătă sau murată.


Mod de preparare
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei;
Ciupercile spălate şi curăţate se taie mărunt şi se pun peste ceapă;
Se lasă să fiarbă puţin în sucul lor;
Păsatul spălat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă de apă;
Se amestecă toate, se lasă la răcit şi apoi se aşază câte o lingură de amestec şi se înfăşoară în foaia de varză;
Pe fundul oalei se pune o foaie de varză, şi peste aceasta se aşază în rânduri suprapuse sarmalele bine înfăşurate;
Peste ele se pune apă, se pune sucul de roşii şi o foaie de dafin.

Se fierb la foc mic cca o oră şi jumătate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod