3. Sarmale cu păsat (boabe de porumb măcinate grosier) şi ciuperci
Ingrediente
- 1/2 cană cu ciuperci
- 1 cană de păsat
- 1 morcov
- 3 cepe
- 100 ml ulei
- 150 ml suc de roşii
- 2 linguri bulion
- sare, piper, mărar
- 1 foaie de dafin
- 1 varză proaspătă sau murată.
Mod de preparare
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei;
Ciupercile spălate şi curăţate se taie mărunt şi se pun peste ceapă;
Se lasă să fiarbă puţin în sucul lor;
Păsatul spălat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă de apă;
Se amestecă toate, se lasă la răcit şi apoi se aşază câte o lingură de amestec şi se înfăşoară în foaia de varză;
Pe fundul oalei se pune o foaie de varză, şi peste aceasta se aşază în rânduri suprapuse sarmalele bine înfăşurate;
Peste ele se pune apă, se pune sucul de roşii şi o foaie de dafin.
Posteaza comentariu