4. Sarmale cu mei şi ciuperci, în foi de viţă
Ingrediente
- 1 cană cu ciuperci
- 1 cană cu mei
- 1 morcov
- 3 cepe
- 100 ml ulei
- 150 ml suc de roşii
- sare
- piper
- mărar proaspăt şi uscat
- 1 foaie de dafin
- foi de viţă.
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei;
Ciupercile spălate şi curăţate se taie mărunt şi se pun peste ceapă;
Se lasă să fiarbă puţin în sucul lor;
Meiul spălat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă de apă;
Se amestecă toate, se lasă la răcit şi apoi se aşază câte o lingură de amestec şi se înfăşoară în foile de viţă;
Pe fundul oalei se pune o foaie de varză, şi peste aceasta se aşază în rânduri suprapuse sarmalele bine înfăşurate;
Peste ele se pune apă, se pune sucul de roşii şi o foaie de dafin. Se fierb la foc mic cca o oră şi jumătate.
Posteaza comentariu