2. Sarmale vegane la cuptor - reţeta Ligiei Pop
Ingrediente
- foile de la 2 căpăţăni de varză
- 500 g orez bio cu bob mic
- 3 morcovi mari
- 3 cepe mărişoare
- 1 rădăcina pătrunjel
- 100 g făină de arahide crude măcinate în râşniţă sau 100 g făină de seminţe dovleac crude măcinate în râşnită
- apă filtrată pentru călit cât şi pentru sarmale
- ulei presat la rece pentru călit cât şi pentru sarmale
- 2-3 linguri pastă de roşii sau pastă din roşii uscate la soare (în ulei)
- sare fără iod
- cimbru
- mărar
- busuioc
Am tocat în robotul de bucătărie ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel. Acestea se călesc în câţiva stropi de ulei şi o cană de apă până se înmoaie.
La acest punct am stins focul şi am adăugat orezul bine spălat, făina de dovleac sau arahide, măcinată în râşnită, condimentele şi sarea. Le-am amestecat bine, le-am acoperit cu un capac şi am aşteptat să se răcească. Între timp am pregătim foile pentru sarmale, eliminând cotoarele incomode la împăturit sarmale. Am format/rulat sarmale arătoase.
Se toarnă 500 ml de apă cu bulion şi două linguri de ulei presat la rece peste ele şi se gătesc fie într-o oală electrică (slow cooker), fie într-un vas de ceramică băgat la cuptor.
Posteaza comentariu