Sarmale vegetariene de Crăciun. 5 reţete inedite şi foarte gustoase

2. Sarmale vegane la cuptor - reţeta Ligiei Pop


Ingrediente

  • foile de la 2 căpăţăni de varză
  • 500 g orez bio cu bob mic
  • 3 morcovi mari
  • 3 cepe mărişoare
  • 1 rădăcina pătrunjel
  • 100 g făină de arahide crude măcinate în râşniţă sau 100 g făină de seminţe dovleac crude măcinate în râşnită
  • apă filtrată pentru călit cât şi pentru sarmale
  • ulei presat la rece pentru călit cât şi pentru sarmale
  • 2-3 linguri pastă de roşii sau pastă din roşii uscate la soare (în ulei)
  • sare fără iod
  • cimbru
  • mărar
  • busuioc


Am tocat în robotul de bucătărie ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel. Acestea se călesc în câţiva stropi de ulei şi o cană de apă până se înmoaie.

Prefer să nu le ţin prea mult pe foc fiindcă au timp să se înmoaie şi când vor fi în slow cooker sau în cuptor.

La acest punct am stins focul şi am adăugat orezul bine spălat, făina de dovleac sau arahide, măcinată în râşnită, condimentele şi sarea. Le-am amestecat bine, le-am acoperit cu un capac şi am aşteptat să se răcească. Între timp am pregătim foile pentru sarmale, eliminând cotoarele incomode la împăturit sarmale. Am format/rulat sarmale arătoase.

Se toarnă 500 ml de apă cu bulion şi două linguri de ulei presat la rece peste ele şi se gătesc fie într-o oală electrică (slow cooker), fie într-un vas de ceramică băgat la cuptor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod