5 beneficii surprinzătoate ale consumului de pește

Peștele susține sănătatea prin îmbunătățirea funcției inimii și a creierului, reducând depresia și scăzând riscurile de astm și boli cardiovasculare.
Bogat în acizi grași omega-3, vitamine și minerale, ajută vederea și dezvoltarea creierului, în special în timpul sarcinii.

Renumit ca unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă, peștele este o adevărată forță nutrițională, oferind o multitudine de beneficii care pot stimula mai multe aspecte ale bunăstării tale. Cu proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase precum acizii grași omega-3, vitamina D, vitamina B2, fier, zinc, iod, magneziu și potasiu, peștele poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, a creierului, la reducerea riscului de depresie și este strâns legat de reducerea riscului de diabet de tip 1.

Beneficiile uimitoare ale peștelui:


Hrană pentru creier


Peștele este o sursă esențială de grăsimi sănătoase precum acizii grași omega-3 prezenți în membranele țesutului creierului uman și sunt factori de protecție ai sistemului nervos.

Reduce riscul de demență și alte tulburări cognitive, cum ar fi afectarea cognitivă ușoară la persoanele în vârstă.


Mai multe studii evidențiază beneficiile consumului de pește în sarcină, deoarece ajută la dezvoltarea creierului copilului.

Reduce riscul de depresie


Consumul de pește nu este bun numai pentru sănătatea fizică, ci îmbunătățește și sănătatea mentală.

Potrivit studiilor, persoanele care consumă pește în mod regulat sunt mai puțin afectate de problemele de sănătate mintală.

Ajută la reducerea stresului, anxietății și depresiei.

Reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral


Potrivit studiilor, persoanele care consumă pește în mod regulat prezintă un risc mai scăzut de apariție a problemelor cardiace.

Peștele fiind o sursă bogată de acizi grași omega-3, poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă.


Se știe că omega-3 reduce trigliceridele, încetinește acumularea plăcii și elimină riscul de aritmii.

Ajută la prevenirea astmului


Potrivit studiilor, persoanele care consumă pește sunt protejate de boli inflamatorii precum astmul.

Peștele conține substanțe nutritive care sunt antiinflamatorii și au efecte protectoare împotriva bolilor inflamatorii, inclusiv astmul, BPOC (Boala pulmonară obstructivă cronică), bolile inflamatorii intestinale și alergiile.

Ajută la menținerea vederii bune


Peștele este bogat în acizi grași omega-3 și mulți nutrienți vitali care protejează vederea,

Retinele au nevoie de două tipuri de acizi grași omega-3 pentru a funcționa corect: DHA și EPA. Ambii se regăsesc în peștele gras, cum ar fi somonul, tonul și păstrăvul, precum și în fructele de mare.





Sursă: timesofindia
Foto: depositphotos

11 Decembrie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod