Povestea Fi'lia este una frumoasă bazată pe angajamentul său față de emanciparea femeilor. Este primul restaurant din regiune condus de o femeie iar dincolo de delicioasele mâncăruri italiene autentice veți descoperi rețetele italiene transmise din generație în generație și o echipa condusă de o femeie. Această femeie se numește Chef Célia Stoecklin. Este tânără, are un zâmbet cald și atunci când vorbește despre meniu și fiecare preparat se vede nu doar pasiunea, ci faptul că este născută cu misiunea de a bucura oamenii prin minuni culinare.
Chef Célia Stoecklin a oferit un interviu pentru cititoarele Eva.ro.
Ce v-a inspirat să urmați o carieră în lumea culinară și cum v-ați croit drumul către aceste realizări?
Decizia mea de a deveni bucătar a fost modelată de bunicii mei, deoarece eu și surorile mele ne-am petrecut o mare parte din copilărie la ei acasă. Îmi amintesc că îl ajutam pe bunicul meu în grădina lui mare și eram fascinată de proces - cultivarea ingredientelor, culegerea lor și observarea bunicii mele transformându-le în mâncărurile mele preferate. Faptul că vedeam cum totul se încheagă, de la pământ la masă, mi-a trezit curiozitatea. La început, eram mai mult un consumator al mâncării decât un bucătar, dar, în timp, m-am îndrăgostit de arta gătitului. Am început să înțeleg cât de puternică poate fi mâncarea - cum aduce oamenii împreună și cum creează amintiri de durată.
În calitate de tânără Chef care conduce primul restaurant din regiune condus de o femeie, ce înseamnă această realizare pentru dumneavoastră și cum credeți că influențează următoarea generație de femei în artele culinare?
Când am început, erau foarte puține femei bucătar recunoscute, iar Anne-Sophie Pic era referința mea supremă - talentată, respectată și de succes.
Lumea culinară a fost în mod tradițional dominată de bărbați. Cu ce provocări v-ați confruntat ca femeie în această industrie și cum v-au modelat aceste experiențe parcursul?
Lucrul într-o profesie dominată în mod tradițional de bărbați a avut, cu siguranță, provocările sale. De multe ori m-am simțit judecată și subestimată, atribuindu-mi-se sarcini de bază în timp ce eram trecută cu vederea pentru responsabilități mai importante, de exemplu. Și a fost o călătorie lungă, plină de perseverență și dedicare, și a trebuit să muncesc din greu pentru a-mi câștiga locul în bucătărie. Cu toate acestea, astăzi sunt încrezătoare și optimistă spunând că vremurile se schimbă. Oamenilor nu le mai este frică să vorbească despre asta. Și credeți-mă când spun că oricine, indiferent de sex, poate conduce un restaurant de succes. Talentul este talent, indiferent de sex.
Care credeți că este cel mai mare obstacol pentru femeile care intră sau avansează în industria culinară în prezent și ce măsuri pot fi luate pentru a depăși aceste obstacole?
Cea mai mare provocare pentru femeile din industria culinară este lipsa de reprezentare în rolurile de conducere. Multe femei încep în bucătării, dar doar câteva ajung în poziții precum cea de bucătar-șef executiv sau proprietar de restaurant. Acest lucru se datorează adesea unor bariere precum accesul limitat la mentori și stereotipuri învechite despre femei în bucătării cu presiune ridicată. Pentru a schimba acest lucru, avem nevoie de mai multe programe de mentorat, de formare în leadership și de o mai bună reprezentare a femeilor în mass-media și la evenimentele din domeniul alimentar. Prin celebrarea realizărilor lor și construirea unor rețele de sprijin mai puternice, putem crea o industrie mai incluzivă și mai echilibrată, în care toată lumea are o șansă corectă la succes.
Fi'lia sărbătorește onestitatea în alimentație prin abordarea sa proaspătă, făcută manual. Cum reflectă această filozofie stilul tău personal de gătit și valorile tale?
Onestitatea în gătit se reflectă profund cu abordarea și valorile mele. Pentru mine, mâncarea bună începe întotdeauna prin respectarea ingredientelor - alegerea produselor proaspete, de înaltă calitate și lăsarea lor să strălucească.
Cum arată o zi obișnuită pentru dumneavoastră în calitate de bucătar-șef al unui restaurant prestigios precum Fi'lia Dubai?
Îmi încep ziua salutând echipa și dând tonul zilei. Apoi, revizuiesc programul pentru a aborda orice solicitări speciale, considerente dietetice sau modificări de ultim moment. Mă asigur că fiecare secțiune este pregătită și gata, de la mise en place până la service. În timpul servirii, mă concentrez pe conducerea bucătăriei, asigurarea coordonării între secțiuni, menținerea calității și a consecvenței și crearea de legături semnificative cu oaspeții noștri. După-amiaza, s-ar putea să mă întâlnesc cu furnizorii pentru a explora noi produse sau pentru a mă apuca de elaborarea meniului, care este una dintre părțile mele preferate ale meseriei. Finalizez meniul, lucrez îndeaproape cu echipa în timpul pregătirii, verific ingredientele primite și gust mâncărurile pentru a mă asigura că îndeplinesc standardele noastre. Până la ora 18:30, suntem gata pentru un alt service - de obicei mai aglomerat, dar întotdeauna abordat cu același nivel de atenție și precizie. După service, mă întâlnesc cu echipa, ofer feedback și încep planificarea pentru ziua următoare. Este un rol dinamic și solicitant, dar merită să văd cum totul se rezolvă.
Ce sfat le-ai da tinerelor femei care aspiră să exceleze în industria culinară, în special în funcții de conducere?
Pentru toate femeile tinere, sfatul meu este simplu: nu vă fie teamă să mergeți după ceea ce vă doriți.
Posteaza comentariu