Iaurtul, aliment valoros, bine echilibrat nutriţional, este o sursa naturală de calciu şi proteine de calitate superioară şi furnizează bacterii probiotice, care contribuie la menţinerea unei flore intestinale normale. Iată la ce te ajută el dacă îl consumi în mod regulat:
1. Îmbunătăţeşte digestia
Există dovezi solide privind beneficiile iaurturilor probiotice pentru sistemul digestiv. „Comunitatea medicală este aliniată asupra faptului că există confirmări clare, bazate pe studii și activitatea clinică, despre valoarea probioticelor în gestionarea tulburărilor digestive funcționale, ori a diareei consecutive tratamentelor îndelungate cu antibiotice, care poate avea consecințe extrem de grave, chiar letale. Un aspect mai puțin cunoscut, cred, este că aportul de probiotice ajută pacienții să suporte mai ușor și să ducă la bun sfârșit tratamente dificile, cum este cel de combatere a Helicobater Pylori, bacteria care cauzează ulcerul gastric și duodenal, sau chiar cancer de stomac", a conchis doctor Anne Boucquiau, fondator și fost președinte al Societății Nutriționiștilor din Belgia.
Posteaza comentariu