Top 6 cele mai sănătoase alimente pentru creier
4 din 7
4. Nucile, semințele și avocado
Nucile, migdalele, nucile caju, semințele de chia și fisticul conțin o cantitate mare de acizi grași Omega-3 care „pot avea un rol foarte important în păstrarea funcției cognitive și în încetinirea îmbătrânirii creierului”, susține dr. Kuchan. Studii recente, desfășurate pe un grup de pacienți vârstnici, diagnosticați cu Alzheimer, au indicat faptul că acei pacienți care au consumat mai mulți acizi grași Omega-3 s-au descurcat mai bine le testele de flexibilitate cognitive precum și în ceea ce privește trecerea de la o sarcină la alta.
Din cauza faptului că organismul nu produce în mod natural Omega-3, este important ca acesta să facă parte din dieta zilnică a fiecăruia dintre noi. Nucile și semințele reprezintă o sursă importantă de vitamina E care se găsește în mod natural în anumite părți ale creierului responsabile cu memoria, precum și cu dezvoltarea vederii și a limbajului. Avocado-ul este, de asemenea, o sursă importantă de vitamina E.
Posteaza comentariu