Sulful

Ceea ce caracterizeaza sulful este cu siguranta mirosul sau pregnant si intepator. Desi nu exista o doza minima sau maxima recomandata, sulful este un element care isi are locul sau in functionarea normala a organismului.
Doza zilnica recomadata: nestabilita.

Surse
Alimentele bogate in proteine, precum carnea si pestele, anumite ape, ca si aerul, ne furnizeaza sulful.


Roluri si caracteristici ale sulfului
  • Intervine in actiunile asupra agentilor toxici;
  • Este legat de proteinele specializate in fabricarea tesutului osos si de cele cu rol in sanatatea unghiilor si a parului;
  • Se fixeaza de mai multe toxine, pe care le transforma in substante chimice care nu mai sunt toxice.


Nota utila
Sulfatii care se gasesc ocazional in alimentele preparate si in medicamentele din grupul sulfamidelor nu au nimic de-a face cu sulful, in afara de rezonanta asemanatoare a denumirii.



Informatiile au fost preluate din cartea "Terapia prin vitamine", Maude Bouchard, Editura Niculescu, Bucuresti, 2003, www.niculescu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod