Meniu de post. Ce să mănânci la micul dejun, prânz și cină? 15 idei

2 din 16

Meniu de post. Mic dejun: pateu vegetal

Pateul vegetal din leguminoase constituie o sursă excelentă de proteine și merge de minune la micul dejun. Ca să eviți pateul vegetal din comerț este recomandat să prepari acasă o rețetă simplă, ținând cont de gusturile tale. 
 
O combinație reușită este pateul din linte cu cimbru și curry. Amestecă în robotul de bucătărie: linte fiartă (sau conservă) cu ulei de măsline, sare, piper, puţină zeamă de lămâie, usturoi, curry şi cimbru.
 
O altă combinație interesantă este pateul din năut sau humusul cu care ne-am obișnuit deja și pe care îl poți face foarte simplu acasă. Ai nevoie de o conservă cu boabe de năut fierte, usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, pastă de susan, sare şi piper. În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. De asemenea, o combinație foarte gustoasă vei obține dacă adaugi ardei copt și roșii uscate în ulei.
 
Folosind mazărea (combinată cu ulei de măsline și mărar sau mentă) sau ciupercile (înăbușite cu ceapă și tarhon și mixate cu nuci, sare, piper) vei obține alte combinații inedite de pateu vegetal. 
 
Toate aceste variante de pateu vegetal sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase, furnizând corpului nutrienții de care are nevoie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod