Meniu de post

Meniu de post. Ce să mănânci într-o zi?

Zilele în care ţii post pot să-ţi dea bătăi de cap dacă eşti obişnuită să mănânci zilnic lactate şi carne. Descoperă câteva sugestii rapide care te vor ajuta să nu mănânci de dulce!

Ca să-ţi fie mai uşor să ţii post îţi oferim un meniu de post cu câte trei sugestii de mese. Toate sunt sănătoase, cât mai variate posibil şi trebuie doar să alegi în funcţie de gusturile tale sau să adaugi alte ingrediente care îţi plac mai mult. Pentru a mânca sănătos în zilele de post trebuie să te limitezi la alimentele integrale, să incluzi surse vegetale de proteine (tofu, ciuperci, leguminoase) şi să mănânci cât mai simplu. Printre alimentele de bază pe care le poţi consuma în post se numără: ciupercile, leguminoasele (lintea, fasolea boabe, mazărea, năutul), cereale integrale (amarant, quinoa, mei, hrişcă, orez brun, ovăz), nuci şi seminţe crude (nuci româneşti, migdale, fistic, caju, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de cânepă), pâine şi paste care sunt făcute din făină integrală, legume şi fructe proaspete de sezon, măsline şi multe verdeţuri.

Iată sugestiile noastre pentru un meniu de post:



Trei variante pentru un mic dejun de post


1. Toast din pâine integrală cu pastă de năut şi avocado

Optează pentru două felii de pâine integrală, prăjită şi unsă cu hummus.

Năutul conţine proteine, pâinea integrală asigură fibre şi carbohidraţi, iar câteva felii de avocado aduc exact grăsimile sănătoase de care are nevoie creierul şi inima să funcţioneze bine.

2. Terci de ovăz cu nuci şi fructe
Pune la fiert 2 linguri cu fulgi de ovăz, 1 lingură fulgi de cocos, puţină sare de mare şi apă cât să fie de un deget peste ingrediente. Se lasă la fiert la foc mic până când ovăzul absorbe apa, aproximativ 2-3 minute. Pentru a-l îndulci foloseşte banana sau câteva stafide, adăugând apoi câteva nuci crude.
Astfel obţii un mic dejun echilibrat, săţios, de post care conţine carbohidraţi complecşi din ovăz, proteine din nuci, grăsimi sănătoase din nuca de cocos şi vitamine din fructe proaspete.

3. Budincă de chia
Este potrivită pentru dimineţile în care vrei să mănânci ceva uşor şi înlocuieşte cu succes iaurtul cu care erai obişnuită. Pentru a face budinca se amestecă două linguri cu seminţe de chia într-un pahar cu orice suc proaspăt stors, fructe pisate sau lapte vegetal. Aceste seminţe care au un conţinut ridicat de proteine, minerale, vitamine şi acizi graşi omega-3 au capacitatea de a absorbi lichidul, astfel încât vei obţine o budincă cremoasă pe care o poţi îmbunătăţi cu fructe proaspete, nuci, fulgi de cocos, fructe uscate presate deasupra.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • RodicaPuscasu pe 27 Nov 2016, 08:47
    util

    Foarte util articolul. Chiar intrasem in pana de idei.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod