Trei variante pentru gustări de post
1. Toast (pâine integrală) cu unt de arahide şi felii de banană. Sau poţi să foloseşti şi rondelele de orez în locul pâinii.
2. Trufe cu nuci, cacao şi portocale
Poţi să le prepari în weekend şi să le păstrezi la frigider pentru a avea la îndemână ceva dulce, de post şi sănătos pentru după-amiezile în care ai nevoie de energie. Aceste trufe cu nuci, cacao şi portocale constituie o gustare potrivită pentru zilele de post. Ai nevoie de:
- 1 cană cu nuci româneşti crude
- 1/2 cană cu curmale
- 3-4 linguriţe cu cacao pudră
- coaja rasă de portocală
- puţină sare de mare.
- Se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie. Apoi se formează biluţe care se dau prin fulgi de cocos sau goji.
3. Pateu vegetal făcut acasă alături de legume crocante (castraveţi, ţelină apio, morcovi, păstârnac). Pateul de linte, humusul din năut sau fasolea bătută înlocuiesc cu succes orice pateu vegetal din comerţ. Este de preferat să optezi pentru aceste preparate pe care le poţi face foarte uşor acasă, deoarece ele furnizează proteine de calitate.
Comentarii (1)
Foarte util articolul. Chiar intrasem in pana de idei.
Posteaza comentariu