Borul

Acest mineral, care nu este foarte bine cunoscut, e asociat adesea cu formarea osaturii.
Doza zilnica recomandata: nestabilita, deoarece nu s-a evaluat cu certitudine aportul zilnic ideal. Se crede ca o alimentatie echilibrata, incluzand minimum cinci portii de fructe si legume, raspunde in mod adecvat nevoilor organismului, care ar fi intre 1,5 si 3 mg.


Surse
Alimentele vegetale, precum ciresele, merele, strugurii, salata, fasolea si nucile, sunt bune frunizoare de bor.


Roluri si caracteristici ale borului
  • Contribuie la absorbtia optima a calciului si a magneziului;
  • Ajuta la producerea de energie;
  • Se pare ca stimuleaza cantitatea de estrogen si progesteron la femeile aflate la menopauza.


Informatiile au fost preluate din cartea "Terapia prin vitamine", Maude Bouchard, Editura Niculescu, Bucuresti, 2003, www.niculescu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod