Pe de altă parte, beneficiile unui somn sănătos includ scăderea în greutate, imunitatea crescută în faţa infecţiilor, o memorie mai bună şi o dispoziţie crescută de a învăţa lucruri noi, scrie cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.
Un semn clar că organismul nu se reface în urma somnului este nevoia de cofeină şi zahăr pentru a menţine ritmul zilnic. Dar mai sunt şi alte simptome ce pot arăta existenţa unor probleme cu somnul, chiar dacă reuşiţi să dormiţi opt ore pe noapte, cum sunt răcelile frecvente, senzaţia de foame permanentă, scăderea libidoului.
Soluţia care poate părea cea mai rapidă şi la îndemână sunt pastilele de dormit, dar acestea pot da dependenţă, atât de ordin fiziologic, cât şi psihologic, iar a doua zi senzaţia de "mahmureală" nu este deloc plăcută.
Există însă soluţii mai simple şi mai sănătoase pentru un somn odihnitor, unele dintre ele bazate exclusiv pe alimente obişnuite, scrie ziarul citat de Mediafax.
© Copyright: HEPTA
5 alimente pentru un somn odihnitor
Un nivel ridicat de stres, dar şi starea de conectare permanentă cauzată de telefonul mobil, tableta şi laptopul mereu pornite duc în mod sigur la apariţia problemelor cu somnul, iar lipsa acestuia poate duce la pierderi de memorie, obezitate, hipertensiune şi depresie.
Posteaza comentariu