Marinata:
1 lingura ulei masline
2 linguri suc proaspat de lamaie sau otet
1 lingura sos de soia
2 linguri de patrunjel proaspat maruntit
1 catel de usturoi zdrobit
ardei proaspat pentru gust
sare dupa gust
Carne si legume:
1 bucata de carne slaba de vita
1 ceapa mare rosie
230 g ciuperci
8 rosii mici (sau una mare taiata)
2 ardei verzi
Mod de preparare
Marinata:
- se amesteca bine toate ingredientele intr-un vas mare;
- se indeparteaza jumatate din marinata intr-un vas mai mic pentru ca legumele si carnea sa se marineze separat;
- se pune carnea in vasul mai mic cu marinata si se lasa timp de 30 de minute, la temperatura camerei;
- legumele se pun in vasul cel mare cu marinata si se lasa timp de 30 deminute la temperatura camerei;
Gatire:
- se taie carnea bucati;
- se taie ceapa si se despart foitele pentru a putea fi puse in frigarui;
- ardeiul se taie in 4 apoi in bucati pentru frigarui;
- se pun pe frigaruie carne, ceapa, ardei, ciuperci si rosii, lasand o mica distanta intre ele (ciupercile se lasa intregi);
- se incalzeste gratarul si apoi se pun frigaruile pe acesta, lasand o distanta intre ele de 1 - 2 cm;
- acestea se lasa cateva minute pe gratar, timp in care se intorc pentru a se gati pe ambele parti si se ung cu marinata ramasa.
Comentarii (2)
Dupa 55 ani, e foarte greu sa mai dai jos in greutate, dar poti sa-ti mentii greutatea pe care o ai cu un regim alimentar generos, fara grasimi, dulciuri si alcool!
retetele acestea mi-au facut mai mult pofta de mancare...ma straduiesc sa slabesc si se intampla tocmai invers. Cred ca ne trebuie reteta personalizata pentru ca mai sunt si hormoni care fac bariera la orice reteta. e greu sa vad cum mananc 1000 de calorii si pun kg peste kg nu maivreau sa incerc nici o reteta,va rog sa ne ajutati cu ceva si pe noi femeile cu probleme hormonale,tiroida autoimuna,varste de peste 55 ani ! multumim si CRACIUN FERICIT !
Posteaza comentariu