Retete cu carne de vita

Muschi de vita cu taitei si ciuperci (6 portii) Ingrediente
 
muschi de vita taiat in bucati mari
sare si piper pentru a condimenta carnea
3 linguri de ulei de masline
4 felii de sunca taiata cubulete
2 catei de usturoi, tocati
1 pahar de vin rosu sec
2 cesti de supa de vita
1 lingura pasta de tomate
1 lingura cimbru - frunze uscate sau cimbru proaspat
1 lingura sare
230 g ceapa taiata felii
3 morcovi - felii subtiri
3 linguri unt nesarat
2 linguri faina
230 g ciuperci taiate felii
170 g taitei cu ou - preparati conform instructiunilor de pe pachet
2 linguri unt
1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat pentru garnitura
 

Mod de preparare:

  • se presara sare si piper peste bucatile de carne;
  • intr-o tigaie mare se adauga uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne;
  • cand sunt gata, bucatile de carne se aseaza pe un platou;
  • in aceeasi tigaie se prajesc si bucatelele de sunca, aproximativ 5 - 10 minute;
  • dupa indepartarea bucatelelor de sunca, se pastreaza in tigaie 2 linguri de ulei si se adauga usturoiul care se tine timp de 30 de secunde;
  • se adauga vinul si se gateste la foc mare timp de un minut, mestecand cu o lingura de lemn;
  • se adauga supa de vita, pasta de tomate, cimbrul, sarea si piperul si se lasa la temperatura medie timp de 10 minute;
  • se adauga ceapa si morcovii si se lasa la foc timp de 20 - 30 de minute pana cand sosul scade si legumele sunt gata;
  • topeste unt, adauga faina si mesteca pana se face o pasta, apoi adauga peste sos si tine la foc 2 - 3 minute pana se ingroasa (daca sosul devine prea gros adauga apa sau supa de vita);
  • intre timp prajeste intr-o lingura de ulei si 1 de unt, ciupercile, aproximativ 10 minute;
  • adauga bucatile de carne in sos, apoi ciupercile si sunca;
  • acopera si incalzeste la foc mic timp de 5 - 10 minute;
  • adauga 2 linguri de unt peste taitei si orneaza cu patrunjel;
  • carnea si sosul se servesc peste taitei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 2 Ian 2009, 18:33
    sfat

    Dupa 55 ani, e foarte greu sa mai dai jos in greutate, dar poti sa-ti mentii greutatea pe care o ai cu un regim alimentar generos, fara grasimi, dulciuri si alcool!

    0
    0

  • alina arghirescu pe 20 Dec 2007, 22:56
    Motive si retete

    retetele acestea mi-au facut mai mult pofta de mancare...ma straduiesc sa slabesc si se intampla tocmai invers. Cred ca ne trebuie reteta personalizata pentru ca mai sunt si hormoni care fac bariera la orice reteta. e greu sa vad cum mananc 1000 de calorii si pun kg peste kg nu maivreau sa incerc nici o reteta,va rog sa ne ajutati cu ceva si pe noi femeile cu probleme hormonale,tiroida autoimuna,varste de peste 55 ani ! multumim si CRACIUN FERICIT !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod