3 linguri de otet balsamic
3 linguri de zahar
1 ceasca de vin rosu
1/4 ceasca de salota maruntita sau ceapa
1 betisor de scortisoara
2/3 ceasca de supa de pui
1 ceasca de cirese uscate
1 lingura maizena
1 lingura apa rece
2 linguri suc de lamaie
1 lingura de unt nesarat
1 bucata de carne macra porc
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- se pune otetul impreuna cu zaharul la fiert intr-o oala, peste temperatura medie;
- se tin la fiert 5 minute pana amestecul devine consistent, mestecand des;
- se adauga vinul, cu salota maruntita si cu betisorul de scortisoara si se tin la fiert timp de 15-20 de minute, mestecand des;
- se adauga supa de pui si ciresele si se tin la foc timp de 5 minute;
- se indeparteaza scortisoara si se adauga sucul de lamaie, untul si piper;
- se indeparteaza de pe foc;
- intr-un vas mai mic se dizolva maizena in apa, apoi se adauga treptat peste sosul de cirese;
- se presara sare si piper peste carne apoi se aseaza pe gratar aproximativ 8 minute pe fiecare parte;
- se indeparteaza de pe gratar si se lasa la racit 10 minute, acoperita cu o foita de metal;
- sosul se adauga cu o lingura peste friptura.
Posteaza comentariu