Cine o poate tine si ce se consuma?
"In principal este o dieta care poate fi incercata de persoane clinic sanatoase, fara afectiuni de tip diabet zaharat, dislipidemii, boli cardiovasculare", ne spune dr. Mihaela Gologan. "Nu se recomanda in sarcina sau pe perioada alaptarii, nici celor cu o activitate fizica intensa", adauga specialistul.
Sunt permise doar combinatiile proteine cu proteine, carbohidrati cu carbohidrati si fructe cu fructe. Nu se mananca, de exemplu, proteine si carbohidrati in acelasi timp. De asemenea, este indicat sa se mestece foarte bine alimentele pentru a permite enzimelor sa se amestece in mancare.
La micul dejun poti manca ananas proaspat - contine foarte multe enzime, capsune proaspete, struguri, mango, kiwi sau alte fructe exotice. Atentie la tipul de fructe pe care il consumi! De exemplu, daca vrei sa mananci capsune, dar abia ai mancat un mar, trebuie sa astepti cel putin o ora. Poti manca mai multe fructe dintr-un singur fel, dar niciodata nu trebuie sa le combini!
Proteinele sau carbohidratii se consuma la un interval de cel putin doua ore dupa fructe. Dupa acestea nu mai poti manca fructe pana la micul-dejun din ziua urmatoare. Dupa ce ai consumat proteine, indiferent de cantitate, 80% din ceea ce mananci in continuare trebuie sa fie proteine. Nu le combina cu carbohidratii!
Grasimile (de exemplu smantana) nu se combina niciodata cu fructele. In schimb, pot fi consumate cu proteinele sau carbohidratii.
Majoritatea bauturilor alcoolice sunt considerate carbohidrati, asadar trebuie consumate numai cu acestia. Singura care merge cu orice este sampania, deoarece este neutra.
Comentarii (2)
Este un articol bun, explicit. Insa ne trebuie si articole pentru cei foarte slabi care desi nu au probleme de sanatate acestia duc o lupta pentru a lua in greutate 100gr. sau pentru a-si mentine greutatea.
In sfarsit o dieta care-mi place. Imi plac fructele exotice. Nu stiu daca din curiozitate, snobism sau noutate, ca nu le cunosteam. Imi plac rodiile, kivi, grefe, capsuni(sunt exotice ca nu prea le gasim). La pagina 3 se opreste pofta "nu celor cu boli cardiovasculare". Asa ca raman tot la dovleacul romanesc, si el "exotic" ca se gaseste rar la piata.
Posteaza comentariu