6 linguri cu unt
3/4 cana de zahar
1 ou
1-2 linguri cu lapte
3/4 lingurita cu estenta de vanilie
2-3 cani cu faina
1/4 cana cu cacao
1/4 lingurita cu praf de copt
1/4 lingurita cu sare
2 cani cu inghetata de menta cu bucati de ciocolata
Mod de preparare
- intr-un bol sunt amestecate untul si zaharul pana se fac crema;
- in alt bol se amesteca bine: oul, laptele si esenta de vanilie;
- gradat se adauga crema din unt si zahar, pana cand se ingroasa;
- dupa care aluatul este imparti in doua, este pus in recipiente din plastic si bagat la frigider timp de o ora;
- pe o suprafata pudrata cu faina, rasuceste bucatile de aluat pana au o grosime de
- 2cm, dupa care se tai in bucati micute;
- prajiturelele sunt puse in tava, unde inainte a fost asezata o foaie de pergament;
- dupa ce cuptorul s-a incins la 350° baga tava cu prajiturele pentru 10 minute;
- nu scoate prajiturele din tava inainte ca aceasta sa se raceasca;
- pe un platou aseaza jumatate din prajiturele, pe care le acoperi cu o cana de inghetata, apoi sunt asezate restul de prajituri si inghetata ramasa;
- prajitura se tine in congelator, si poate fi servita chiar si dupa 2 luni.
Comentarii (2)
mi separe cam complicat de preparat...:-?
E super, copiii mei au fost incantati doar cand au vazut foto...o voi face cu gandul la voi si va urez multa sanatate, daruri frumoase si multe realizari. LA MULTI ANI!
Posteaza comentariu