2/3 cana cu faina
1/3 cana cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita cu sare
2 oua
1/4 cana cu substituent de oua
3/4 cana cu zahar
1/4 lingurita cu esenta de vanilie
6 linguri cu unt
2 linguri de nuci pisate marunt
2 linguri cu caramel
Mod de preparare
- incalzeste cuptorul la 350°, unge o tava normala cu grasime si las-o deoparte;
- intr-un bol mai mare amesteca faina, cacao, parful de copt si sarea si lasa-l deoparte;
- intr-un alt bol cu ajutorul mixerului bate albusurile cu substituientul de oua pana se fac spuma;
- adauga zaharul si esenta de vanilie si amesteca pana cand compozitia incepe sa se ingroase;
- treptat adauga amestecul de faina, cacao si praf de copt si unt si amesteca pana se omogenizeaza;
- dupa ce s-a omogenizat toarna continutul in tava unsa si presara nucile de deasupra;
- tava este introdusa la cuptor timp de 25 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa in plat este scoasa curata;
- inainte de servire, stropeste prajitura cu siropul de caramel.
Informatii nutritionale: 140 calorii, 5 g grasimi, 140 mg sodiu, 3 g proteine, 0 mg colesterol, 21 g carbohidrati, 13 g zahar, 4% fier, 6% vitamina A, 2% calciu.
Comentarii (2)
mi separe cam complicat de preparat...:-?
E super, copiii mei au fost incantati doar cand au vazut foto...o voi face cu gandul la voi si va urez multa sanatate, daruri frumoase si multe realizari. LA MULTI ANI!
Posteaza comentariu