2/3 cana napolitane cu vanilie faramitate
1/3 cana nuci pecan
2 linguri zahar granulat
2 linguri de unt
Crema
1000 ml serbet de lamaie
1000 ml serbet de zmeura
1/2 cana de smantana
2 linguri de zahar praf
1/2 linguri esenta de vanilie
zmeura proaspata si frunze de menta, pentru decorat.
Mod de preparare
- se amesteca napolitanele, nucile si zaharul intr-un blender pana se faramiteaza bine nucile pecan;
- se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza;
- se introduce compozitia la cuptor si se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se lasa la racit;
- se amesteca bine serbetul de lamaie pana se inmoaie putin si se toarna peste crusta racita intre timp;
- se acopera cu folie de plastic si se introduce la frigider pentru 20 de minute;
- se executa acelasi lucru si pentru serbetul de zmeura, care apoi se toarna peste cel de lamaie;
- se acopera din nou cu folie de plastic si de data aceasta se lasa la frigider 4 ore;
- se bat cu mixerul smantana, zaharul praf si esenta de vanilie;
- se pune compozitia intr-o punga si se decoreaza tortul;
- pentru a-i da culoare se foloseste pentru decorat zmeura si frunzele de menta;
- se serveste de la frigider cu sos de zmeura (se bate cu mixerul zmeura, 1/3 cana de zahar granulat, 1 lingurita zeama de lamaie si se tine la rece).
Posteaza comentariu