Cauze
"Cele mai frecvente cauze de tulburare a tranzitului intestinal, asociate cu febra si, eventual, varsaturi sunt infectiile gastro-intestinale. Acestea pot fi produse de virusuri, bacterii, fungi sau paraziti", a declarat Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, specialist pneumologie pediatrica, Sef de Lucrari UMF Carol Davila, Sef de Sectie CPU IOMC.
"Cele mai frecvente infectii in acest anotimp (iarna) sunt produse de virusuri, de departe pe prim plan aflandu-se rotavirusurile (la copii mici, sugari sau prescolari). adenovirusuri Alte cauze de gastroenterita virala in acest moment sunt infectiile cu ", a adaugat medicul pediatru.
Potrivit Dr. Ditoiu Alecse, medic gastroenterolog, principalele cauze care duc la aparitia enterocolitiei sunt:
1. Microbiene: orice microb poate da enterocolita, microbii ajund in intestin cu alimente stricate sau contaminate. Deoarece microbii se inmultesc mai usor la caldura, enterocolite de cauza aliemntara sunt mult mai frecvente in zonele cu climat cald sau in anotimpul calduros.
2. : arsenul, fosforul, mercurul, uleiurile volatile , etc; Substante chimice care ajung in tubul digestiv
3. Substante toxice din ciuperci;
4. Substante cu concentratii greu de suportat de tubul digestiv (prea dulci, prea sarate, prea reci, prea calde, etc)
5. Medicamente: laxative, antibiotice, antituberculoase, salicilati , unele antiinflamatoare
Alte cauze
Factorii care influenteaza aparitia acestei afectiuni sunt:
1. Bacteriile: Salmonella, Shigella, Escherichia coli, Campylobacter;
2. enterovirusuri, rotavirusuri, adenovirusuri; Virusurile:
3. Ciupercile: candida (mai ales la pacientii care au facut tratamente indelungate cu antibiotice);
4. Parazitii: Giardia lamblia, Balantidium coli, Blastocystis homnis, Cryptosporidium.
Patrunderea in organism a agentilor infectiosi se face pe cale orala, prin intermediul apei, alimentelor sau mainilor murdare si contaminate sau prin ingestia unor alimente contaminate cu bacterii sau toxine bacteriene (toxiinfectii alimentare). Insa, trebuie tinut cont si de posibilitatea ca aceste microorganisme sa fie imprastiate de: muste, gandaci, rozatoare etc.
Comentarii (7)
am incercat cu toate medicamentele....dar rezultatul f.bun ,şi-l recomand este CĂRBUNE MEDICINAL(MEDOCARB), de s.c elidor s.r.l.,imbogatit cu fructe de stejar!.....nota 10.....vax imodium...etc!
aceste enterocolite se repeta foarte des din cauze aproape necunoscute incat am inceput sa ma tem de alte afectiuni mai grave ...Traiesc cu saprosanul,furazolidonul,imodiumul in geantaAcum sunt dupa 2 zile de diaree feroce 10 scaune in 8 ore cu dureri abdominale ,de cap etc
Este exact ce am dorit sa stiu despre dureri de burta.Multumesc!
Articolul este bun si indica modalitatea de a te putea vindeca de enterocolita cu un tratament- prin regim alimentar. In unele cazuri insa nu este suficient regimul alimentar si bolnavul trebuie sa consulte medicul, sa faca chiar ceva investigatii, pentru a se putea stabili cauza ce a generat boala. Se poate folosi cu succes carbunele medicinal, care inlatura gazele si balonarile, precum si tabletele de Eridiarom, care sunt facute din afine si care au un efect deosebit in tratarea diareei. In cazul in care insa este vorba de o toxi infectie alimentara, dizenterie ori o infectie cu salmonela, tratamentul alopat este necesar si el poate fi stabilit doar de medic.
am la examen de licenta tema enterocolita acuta infectioasa.Va rog sa imi spune-ti un caz care a fost tratat d aceasta boala si ce investigatii i sa facut acelui pacient cat si de tratament.va rog mult d tot !ast msj pe zuupy_mar@yahoo.com
aceasta afectiune nu e asa de grava,scriu des pe site pentru ca am ajutat diverse persoane cu diferite afectiuni si pot sa zic ca au dat rezultate...cei ce sufera de aceasta afectiune,pot sa zic ca nu e asa de grava,dar daca suferiti si vreti sa scapati,contactati-ma pe id-=ul magdalena_filip@yahoo.com, sau la numarul de telefon 0742 150 828
FOARTE BINE DESCRIS ARTICOLUL. VA ROG SI PE MAI DEPARTE ARTICOLE IN DOMENIUL SANATATII.
Posteaza comentariu