De asemenea, medicul specialist, sustine ca principalele simptome ale acestei afectiuni sunt:
- durerile abdominale;
- borborigme (zgomote intestinale hidro-aerice, bolboroseli)
- febra si frisoane;
- diaree si gaze urat mirositoare;
- scaunele la inceput moi, apoi diareice, pot deveni apoase cu mucus;
- tenesme (durere rectala la eliminarea scaunului);
- dureri de cap, paloare;
- greturi si varsaturi;
- semne de deshidratare (in enterocolita acuta) - sete, uscaciunea mucoasei bucale, scaderea tensiunii arteriale, ameteli.
Gradul de deshidratare, varsta si starea de sanatate anterioara sunt factori importanti care influenteaza perioada de refacere.
Numarul scaunelor variaza in functie de gravitatea bolii si de intoleranta alimentara. Astfel, in fazele linistite sunt 2-3 scaune in 24 de ore, iar in puseele de exacerbare sunt 6-8 pana la 15-20 scaune in 24 de ore.
Febra si frisoanele insotesc enterecolita, iar in cazuri mai grave se instaleaza fenomene de colaps periferic cu transpiratie, racire a extremitatilor, puls scazut, hipotensiune, hipotermie. In acest caz, bolnavul este deshidratat, are pielea uscata si ameteli.
Simptome clinice
- accelerarea tranzitului intestinal;
- digestie incompleta a alimentelor;
- absorbtie incompleta a nutrientilor;
- tulburarea florei intestinale normale;
- dezvoltarea unor specii bacteriene patogene;
- activitatea enzimatica deficitara;
- agresiuni toxice locale;
- metabolizarea sarurilor biliare deficitare;
- tulburarea imunitatii locale;
- inflamatia si aparitia de leziuni la nivelul mucoasei intestinale.
Comentarii (7)
am incercat cu toate medicamentele....dar rezultatul f.bun ,şi-l recomand este CĂRBUNE MEDICINAL(MEDOCARB), de s.c elidor s.r.l.,imbogatit cu fructe de stejar!.....nota 10.....vax imodium...etc!
aceste enterocolite se repeta foarte des din cauze aproape necunoscute incat am inceput sa ma tem de alte afectiuni mai grave ...Traiesc cu saprosanul,furazolidonul,imodiumul in geantaAcum sunt dupa 2 zile de diaree feroce 10 scaune in 8 ore cu dureri abdominale ,de cap etc
Este exact ce am dorit sa stiu despre dureri de burta.Multumesc!
Articolul este bun si indica modalitatea de a te putea vindeca de enterocolita cu un tratament- prin regim alimentar. In unele cazuri insa nu este suficient regimul alimentar si bolnavul trebuie sa consulte medicul, sa faca chiar ceva investigatii, pentru a se putea stabili cauza ce a generat boala. Se poate folosi cu succes carbunele medicinal, care inlatura gazele si balonarile, precum si tabletele de Eridiarom, care sunt facute din afine si care au un efect deosebit in tratarea diareei. In cazul in care insa este vorba de o toxi infectie alimentara, dizenterie ori o infectie cu salmonela, tratamentul alopat este necesar si el poate fi stabilit doar de medic.
am la examen de licenta tema enterocolita acuta infectioasa.Va rog sa imi spune-ti un caz care a fost tratat d aceasta boala si ce investigatii i sa facut acelui pacient cat si de tratament.va rog mult d tot !ast msj pe zuupy_mar@yahoo.com
aceasta afectiune nu e asa de grava,scriu des pe site pentru ca am ajutat diverse persoane cu diferite afectiuni si pot sa zic ca au dat rezultate...cei ce sufera de aceasta afectiune,pot sa zic ca nu e asa de grava,dar daca suferiti si vreti sa scapati,contactati-ma pe id-=ul magdalena_filip@yahoo.com, sau la numarul de telefon 0742 150 828
FOARTE BINE DESCRIS ARTICOLUL. VA ROG SI PE MAI DEPARTE ARTICOLE IN DOMENIUL SANATATII.
Posteaza comentariu